Ayşe öğretmene hapis tebligatı geldi

'Çocuklar ölmesin' dediği için 15 aya mahkum edilen öğretmen Ayşe Çelik'e hapis tebligatı geldi. Ayşe öğretmen 10 gün içinde iki aylık bebeğiyle cezaevine girecek.

Ayşe öğretmene hapis tebligatı geldi
Bölgede sokağa çıkma yasaklarının sürdüğü dönemde ‘Beyaz Show’ isimli programa telefonla bağlanıp “Çocuklar ölmesin” dediği için ‘terör örgütü propagandası’ suçlamasıyla yargılanan ve 1 yıl 3 aylık hapis cezası onanan öğretmen Ayşe Çelik’e aldığı ceza tebligat yoluyla bildirildi.


İki ay önce anne olan Ayşe Çelik en geç 10 gün içinde kızı Deran ile birlikte hapse girecek.

NE OLMUŞTU?

Kanal D’de Beyazıt Öztürk’ün canlı yayınlanan programına telefonla katılarak Diyarbakır’dan aradığını belirten Ayşe Çelik “Ülkenin doğusunda yaşananların farkında mısınız? Burada yaşananlar medyada çok farklı aktarılıyor. Sessiz kalmayın. İnsan olarak biraz daha hassasiyetle yaklaşın. Görün, duyun ve artık bize el verin. Yazık! İnsanlar ölmesin, çocuklar ölmesin, anneler ağlamasın” demişti.
Beyazıt Öztürk de teşekkür ederek, gerekli duyarlılığı göstereceklerini söylemişti. Ancak bu yayının ardından hem Öztürk hem de Çelik hakkında ‘terör örgütü propogandası yapmak’ suçlamasıyla dava açıldı. Öztürk bir süre yayına arar verirken, yayından dolayı da özür dilemek zorunda kaldı.

Çelik hakkında ise 7.5 yıla kadar hapis talebiyle Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dav aaçıldı. Çelik hakkında, ‘terör örgütü propagandası’ iddiasıyla verilen 1 yıl üç aylık hapis cezası 2 Ekim’de onandı. Çelik’in, doğum yaptıktan sonra cezaevine girmesine hükmedildi.

Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2017, 11:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER