Barış akademisyeninden üniversiteye 'FETÖ' davası

Ankara Üniversitesi'ndeki görevinden ihraç edilmeden önce BİMER'e gelen şikâyetle açığa alınan akademisyen Can Irmak Özinanır hakkında üniversite yönetimi savcılığa suç duyurusunda bulundu. Savcılığın 'FETÖ üyesi değildir' kararı verdiği Özinanır karşı dava açacak.

Barış akademisyeninden üniversiteye 'FETÖ' davası
Ankara Üniversitesi, 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası İletişim Fakültesi Araştırma Görevlisi Can Irmak Özinanır hakkında ’15 Temmuz sonrası darbeyi öven açıklamalar yaptığı’ gerekçesiyle soruşturma başlattı. Soruşturma sonucunda Özinanır açığa alındı. 2016 yılının eylül ayında açığa alınan “barış bildirisi imzacısı” akademisyen, 7 Şubat’ta yayımlanan 686 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile de ihraç edildi.

HAKKINDAKİ ŞİKÂYETİ SAVCILIĞIN YAZISIYLA ÖĞRENDİ

Okul yönetimi, BİMER’e yapılan şikâyete dayanarak açığa aldığı akademisyenden ihraç edilene kadar yani beş ay boyunca savunma istemedi. Hakkındaki şikâyetin gerekçesini öğrenemeden üniversiteden ihraç edilen akademisyen savcılıktan gelen yazı ile yaşananlardan haberdar oldu.

‘Silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçlaması yöneltilen Özinanır’a açılan soruşturmanın kararı tebliğ edildi. Özinanır, okul yönetimi tarafından FETÖ üyesi olduğu gerekçesiyle savcılığa şikâyet edildiğini savcılığın kendisi hakkında ‘terör örgütü üyesi olmadığı anlaşılmıştır’ yazısıyla öğrendi. Banka hesapları incelenen ve Bylock kullanmadığı tespit edilen Özinanır’ın FETÖ ile bağlantısının olmadığı yönünde karar verildi.

GÖREVE İADE DAVASI AÇACAK

Üniversite yönetiminin herkes hakkında atılabilecek bir iftiraya dayanarak kendisini açığa aldığını ve bununla yetinmeyip suç duyurusunda bulunduğunu söyleyen Özinanır şöyle konuştu:
“Bu süreç sadece bana değil hepimize yapılanların hukuksuz olduğunu gösteriyor. İnsanların isimlerini KHK’lara yazabiliyorlar ya da asılsız ihbarları savcılığa şikâyet ediyorlar. Herhangi biri sizi sevmesin ve şikâyet etsin, buna dayanarak görevden uzaklaştırılıyorsunuz. Savcılığın kararı sonrası FETÖ ile ilişkimin olmadığına dair belge vermiş oldular. Bu terörle iltisaklı olmadığımı gösteren bir belge. Göreve iade davası açacağım.” / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2017, 15:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER