Barış akademisyenleri için bağış kampanyası

ABD'de üç STK görevlerinden uzaklaştırılan Barış Akademisyenleri için bağış kampanyası başlattı. Kampanyada 35 akademisyenin 6 aylık maaşının toplanması hedefleniyor.

Barış akademisyenleri için bağış kampanyası
ABD’de faaliyet gösteren üç sivil toplum kuruluşu (STK) Türkiye’de  ihraç edilen akademisyenlerle dayanışmak için bir bağış kampanyası başlattı. Bostonbul, Türkiye Araştırmaları Enstitüsü ve Kuzey Amerika Akademik Bağımsızlık ve Araştırma Özgürlüğü Çalışma Grubu (GIT North America) tarafından internet sitesi youcaring’de Türkiye’den Eğitim Sen’le ortak çalışarak 105 bin dolar toplamayı hedefleyen dayanışma çağrısını duyurdu. Toplanan parayla 35 akademisyene 6 aylık maaşları (aylık 600 dolardan hesaplanıyo) kadar maddi destek sunulması hedefleniyor.


383 AKADEMİSYEN HAKLARINI KAYBETTİ

Kampanyayla ilgili duyuru metninde şu bilgilere yer verildi: “‘Bu Suça Ortak Olmayacağız’ başlıklı bildiriye 1128 akademisyen imza attı, Mart 2017 itibarıyla 383 imzacı işlerinden çıkarıldı, yurtdışına çıkış ve yasal yollardan bu kararlara itiraz hakkını kaybetti. Bu akademisyenlerin hayatlarını idame ettirmeleri ve ailelerini geçindirmeleri gerekiyor.” / Duvar

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2017, 10:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER