Barış Akademisyenleri'nin beraat talebine ret

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda 40'a yakın Barış Akademisyeni'nin yargılandığı davanın ikinci duruşması görülüyor. Beraat talepleri reddedildi, diğer akademisyenlerin davalarıyla birleştirme talebi ise savunmalar alındıktan sonra değerlendirilecek.

Barış Akademisyenleri'nin beraat talebine ret
‘Barış Akademisyenleri’nin 2’nci duruşması başladı. Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda 40’a yakın akademisyen bugün hakim karşısına çıkıyor. 32, 33 ve 34’üncü Ağır Ceza Mahkemeleri’nde İstanbul Üniversitesi ve Galatasaray Üniversitesi’nden akademisyenler yargılanacak.


‘NAHOŞ GÖRÜNTÜ’ NEDENİYLE AVUKAT SINIRLAMASI

34’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan akademisyenlerden Pınar Saip’in yargılanmasına geçildi.

Duruşma öncesi avukatlar, 3 avukat olarak müvekillerini savunacaklarını fakat duruşma salonunda diğer avukatların da bulunmasını talep etti.

Bu talep, “Duruşma salonunun koşulları ve ayrıca kamu görevi ifa eden avukatın, sanık sandalyesine oturmasının yaratacağı nahoş görüntü nedeniyle” reddedildi.

Avukat Oya Meriç Eyüboğlu, usule yönelik itiraz yapacağını söyleyerek ortadaki tek delilin bildiri olduğunu söyledi. Eyüboğlu, mahkemenin bu celsede derhal beraat vermesini talep etti. Ayrıca avukatlar akademisyenlere tek tek davalar açılarak adil yargılamanın ihlal edildiğini ifade ederek dosyaların birleştirilmesini istedi.

BERAAT TALEPLERİ…

İddia makamı mütalaasında, “Birleştirme konusunda takdir mahkemenin olmakla birlikte yargı soruşturma ve kovuşturmasının genel hükümlere göre yapılması gerekir, derhal beraat talebi ancak sanık sorgusundan sonra anlaşılabilecektir” dedi.

Mahkeme başkanı: “Taleplerin sanık savunması alındıktan sonra değerlendirilmesine, derhal beraat talebinin reddine, Adalet Bakanlığı’ndan izin alınması ve durma kararının reddine,  birleştirme kararının sanık savunması alındıktan sonra değerlendirilmesine” karar vererek bir sonraki duruşmayı 31 Ocak’a erteledi.

KİMLER HAKİM KARŞISINA ÇIKIYOR? 

Bugün görülen davalarda 32’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde İstanbul Üniversitesi’nden Aylin Altunay Cingöz, Aslı Aydemir, Sezen Çilengir, Ayten Alkan, Erhan Keleşoğlu, Ezgi Pınar, Şahika Yüksel Galatasaray Ümiversitesi’nden Zübeyde Gaye Çankaya Eksen, Füsun Üstel ve Nazlı Ökten Gülsoy hakim karşısına çıkacak.

33’üncü ve 34’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde ise şu isimler hakim karşısına çıkacak: Galatasaray Üniversitesi’nden Seçkin Sertdemir, Eda Aslı Şeran, Feyza Ak Akyol, Gözde Aydemir Nüfusçu, Doğu Toksöz, Cem Özatalay, Ozan Çağlayan, Burcu Konakçı, Seçil Doğuç Ergin, Fatma Gül Karagöz İstanbul Üniversitesi’nden ise Yusuf Doğan Çetinkaya, Ahmet Bekmen, Hülya Kırmanoğlu, İrfan Keşoğlu, İlkay Yılmaz, Fatma Nihan Aksakallı, Pınar Saip, Özgür Akduman, Raşit Tükel, Murat Birdal ve Adalet Alada.

AKADEMİSYENLER HANGİ SUÇLARDAN YARGILANIYOR?

Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede ‘Barış Akademisyenleri’ Terörle Mücadele Kanunu’nda (TMK) yer alan, ‘Terör örgütü propagandası’ndan yargılanıyor.

Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2017, 20:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER