Başbakan Yıldırım'a TEOG raporu

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın dün yaptığı "TEOG'un kaldırılması lazım" açıklamasının ardından hükümet hemen harekete geçti. Milli Eğitim Bakanı, Başbakan Binali Yıldırım'a bugün TEOG raporu sundu. Görüşmenin ardından Yıldırım ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan biraraya geldi.

Başbakan Yıldırım'a TEOG raporu
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavının kaldırılması için hükümet çalışma başlattı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talimatının ardından Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, TEOG konusunda Başbakan’a bilgi sundu.


Bu görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım’ı Beylerbeyi Sarayı’nda kabul etti.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün katıldığı canlı yayında şunları söylemişti: “Ben TEOG olayını istemiyorum ve bunu da artık yanlış buluyorum. TEOG’un kaldırılması lazım. Biz TEOG’la mı geldik? Ne TEOG vardı, ne bir şey vardı. Okursun, sene içinde notların bellidir, bu notlarınla beraber yürürsün. Gelirsin üniversite sırasına, orada da girersin üniversite imtihanlarına.

Üniversite imtihanında da sosyalde, sayısalda başarı durumun neyse bu başarıya göre girmen gereken yer nereyse girersin. Bunun kararını verecek olan hükümettir. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı olarak Bakanıma, Başbakanıma bir kere söylerim olur biter.”

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2017, 17:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER