Bursu Kesilen Öğrenciler İtiraz Etti, Üniversite Kararı Kaldırdı

Özyeğin Üniversitesi’nde Ankara Katliamı’na ilişkin pankart açmaları nedeniyle aldıkları ceza sonucu bursları kesilen iki öğrencini itirazı sonucu karar kaldırıldı.

Bursu Kesilen Öğrenciler İtiraz Etti, Üniversite Kararı Kaldırdı
Özyeğin Üniversitesi’nde Ankara Katliamı’nın ardından açılan pankart nedeniyle kınama cezası alan iki öğrenci hakkında burslarının kesilmesine dönük itirazları karşılık buldu.


Üniversite Yönetim Kurulu, öğrencilerin daha önce aldıkları disiplin cezaları gösterilerek bursları kesilmesine ilişkin karar kaldırıldı.

26 bin liralık fatura

Soruşturma konusu Ankara Katliamı’nın ardından 14 Ekim’de üniversitedeki Öğrenci Merkezi önünde on kadar öğrencinin “Hayat kısa katil uzun” yazılı pankart açmasıydı.

18 Kasım’da yedi öğrenciye “Yükseköğretim kurumu içinde izinsiz afiş ve pankart asmak” ve “Yükseköğretim kurumunda kişilerin şeref ve haysiyetini zedeleyen sözlü veya yazılı eylemlerde bulunmak” (YÖK öğrenci disiplin yönetmeliği m.5/l-c, m.6/l-ç, m. 10) suçlamalarıyla soruşturma açıldı.

Üç öğrenci “Yükseköğretim kurumu içinde izinsiz olarak bildiri dağıtmak, afiş ve pankart asmak” suçlamasıyla kınama, dört öğrenci de uyarı cezası aldı.

Kınama cezası verilen Alican Yeğen ile isminin açıklanmasını istemeyen S. İsimli öğrenci hakkında ise daha önce disiplin cezaları olduğu gerekçesiyle üniversiteye girişte aldıkları burslarının kesilmesine ilişkin karar da verildi.

Bu karar iki öğrenciyi toplam yaklaşık 26 bin liralık fatura ile karşı karşıya bıraktı.

İki itirazdan birine kabul, birine ret

Öğrenciler hem kınama cezasına hem de burslarının kesilmesine yönelik karara ilişkin itirazda bulundu.

Üniversite Yönetim Kurulu 5 Ocak 2016’daki toplantısında kararı tekrar değerlendirerek, bursun kesilmesine yönelik kararın takdiren kaldırılmasına karar verdi.

Kınama cezasının kaldırılmasına ilişkin itirazı ise “Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği’nin hükümleri ile hukuka açıkça aykırı olduğu ve kararın kaldırılmasını gerektirir usule ve esasa ilişkin bir hukuksal neden olmadığı” gerekçesiyle reddetti.

Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2016, 11:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER