Cizre, Silopi ve İdil'deki öğrenciler için 'telafi' programı

Milli Eğitim Bakanlığı, Şırnak'ın Cizre, Silopi ve İdil İlçesi'ndeki olaylardan etkilenen ve okula 1'inci dönem uzun süre devam edemeyen 8 ve 12'nci sınıf öğrencileri için Batman ve Mardin'in Midyat ilçesinde telafi eğitimi programı düzenledi

Cizre, Silopi ve İdil'deki öğrenciler için 'telafi' programı
 MİLLİ i Eğitim Bakanlığı, Şırnak'ın Cizre, Silopi ve İdil İlçesi'ndeki olaylardan etkilenen ve okula 1'inci dönem uzun süre devam edemeyen 8 ve 12'nci sınıf öğrencileri için Batman ve Mardin'in Midyat ilçesinde telafi eğitimi programı düzenledi. Bakanlık, dün yayımladığı genelge ile bu öğrencilerin 2'nci dönem eğitimlerini başka illerde görebilmeleri için düğmeye bastı. Bakanlık, ailelerin onay vermesi halinde bu 3 ilçedeki öğrencileri başka illerdeki okullara nakledecek.

Cizre ile Silopi İlçesi'nde 14 Aralık günü ilan edilen sokağa çıkma yasağı ile olaylar nedeniyle İdil ilçelerinde TEOG sınavına hazırlanan 8'inci sınıf ve YGS'ye hazırlanan 12'nci sınıf öğrencileri Batman ile Mardin'in Midyat ilçelerine hafta başında telafi eğitimine gönderildi. Öğrencilerin yoğunlaştırılmış telafi eğitimleri devam ederken, Milli Eğitim Bakanlığı YGS başvuru tarihini Diyarbakır'ın Sur, Mardin'in Dargeçit ve Nusaybin, Şırnak'ın Cizre, Silopi ve İdil ilçelerinde 10 Şubat tarihine kadar uzattı.

2'NCİ DÖNEMİ BAŞKA İLLERDE OKUYACAKLAR

Milli Eğitim Bakanlığı, İdil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderdiği yazıda İdil ilçe merkezinde TEOG sınavına hazırlanan 8'inci sınıf öğrencileri ile YGS'ye hazırlanan 12'nci sınıf öğrencilerinin 2'nci dönemde velileri ile görüşülüp bu öğrencilerin hangi ilde isterlerse her türlü gideri karşılanmak üzere yatılı olarak eğitim görebileceğini duyurdu. Bakanlık, veliler ile ivedi bir şekilde görüşülüp en geç 2 Şubat 2016 tarihine kadar başka illerde eğitim görmek isteyen öğrencilerin isimlerini istedi. Ailelerin onay vermesi halinde 8 ve 12'nci sınıf öğrencileri 2'nci dönem eğitim ve öğretimin tamamını gittikleri illerdeki okullarda okuyacaklar ve sınavlarına bu illerde girebilecek.
Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2016, 12:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER