En mutsuz öğrenciler Türkiye'de

PISA'nın 'öğrenci refahı' araştırmasının sonuçlarına göre 72 ülke arasında öğrencilerin en mutsuz olduğu ülke Türkiye.

En mutsuz öğrenciler Türkiye'de
OECD'nin Uluslararası öğrenci değerlendirme programı PISA, 2015 yılı araştırmalarının 3. raporunu yayınladı. 72 ülkeden 540 bin öğrencinin katılımıyla yapılan araştırmaya göre en mutsuz öğrenciler Türkiye'de yaşayanlar.


'Öğrenci refahı' araştırması yapılırken öğrencinin okul başarıları, arkadaşları ve öğretmenleri ile ilişkileri, okul dışındaki vakitlerini nasıl geçirdikleri ve aile yaşamları incelendi.

Araştırma sonuçlarında Türkiye, ‘Yaşam Memnuniyeti’ sıralamasında son sırada yer aldı. Türkiye'nin 10 üzerinden aldığı puan yalınızca 6.12.

PISA verilerine göre, Türkiye’de 15'li yaşlarında olan öğrencilerin 28.6’sı hayatından hiç memnun değil. Hayatından çok memnun olduğunu söyleyen öğrenci oranı ise yüzde 26,3. OECD ortalaması bu alanda yüzde 34.

Sınavlara çok iyi hazırlanmasına rağmen çok fazla kaygı duyduğunu söyleyen öğrencilerin oranı 58,8.

İtalya’dan sonra öğrencilerin ders çalışırken en fazla kaygı duyduğu ikinci Türkiye. Öğrencilerin yüzde 56'sı ise ders çalışırken stres altında hissettiklerini söylüyor.

Okullarda zorbalık da Türkiye'de hayli yüksek. ‘Bir ayda birkaç kez herhangi bir zorbalığa maruz kaldığını’ söyleyen öğrencilerin oranı yüzde 18.6 oldu.

Raporda en mutlu öğrencilere sahip ülke ise 8.27 puanla Meksika oldu. İkinci sırada 7.89 puanla Finlandiya, üçüncü sırada ise 7.83 puanla Hollanda var. 

Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2017, 11:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER