Erdoğan 6 üniversiteye rektör ataması yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6 üniversiteye rektör ataması yaptı. Ataması yapılan isimlerden ikisi AK Parti'de görev almış ya da aday olmuş isimler.

Erdoğan 6 üniversiteye rektör ataması yaptı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6 üniversiteye rektör ataması yaptı. Ataması yapılan isimlerden ikisi dikkat çekti. Çankırı Karatekin Üniversitesi’ne atanan Hasan Ayrancı, koruma kurulu başkanlığı yaptığı dönemde cumhurbaşkanlığı külliyesinin yapımına katkısı olmuş bir isim. Ayrancı, geçmiş dönemlerde AK Parti’den belediye başkanlığı ve milletvekilliği için de aday gösterilmişti.

Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi’ne atanan Mazhar Bağlı ise eski AK Parti milletvekili ve MKYK üyeliği yapmış bir isim. Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) önerdiği adaylar arasından Erdoğan’ın atadığı rektör isimleri ise şu şekilde açıklandı: “Sayın Cumhurbaşkanımız, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 130 uncu ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13 üncü maddeleri uyarınca, Yükseköğretim Kurulunun önerdiği adaylar arasından; Abdullah Gül Üniversitesi Rektörlüğüne yeniden Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu’nu, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Hasan Ayrancı’yı, Iğdır Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’yı, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mazhar Bağlı’yı, Siirt Üniversitesi Rektörlüğüne yeniden Prof. Dr. Murat Erman’ı, İbn Haldun Üniversitesi Rektörlüğüne ise mütevelli heyetinin teklifi ve Yükseköğretim Kurulunun olumlu görüşü üzerine, Prof. Dr. Recep Şentürk’ü, atamışlardır.”
Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2017, 08:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER