Kadıköy'de darbedilerek gözaltına alınan öğrenciler serbest bırakıldı

Kadıköy'de 'Karneler sizin gelecek bizim' yazılı pankart açtıktan sonra darbedilerek gözaltına alınan liseliler gece saatlerinde serbest bırakıldı.

Kadıköy'de darbedilerek gözaltına alınan öğrenciler serbest bırakıldı
İstanbul’un Kadıköy’de karne eylemi yapmak isterken yerlerde sürüklenerek ve ters kelepçe takılarak gözaltına alınan öğrenciler serbest bırakıldı. Öğrencilere uygulanan şiddet an ve an görüntülenmişti. Darp görüntülerinin sosyal medyaya yansıması üzerine, ‘KadıköydeİşkenceVar’ etiketi TT listesine girdi.

TEPKİ GÖSTERİLDİ

Evrensel’de yer alan habere göre, polisin saldırısına tepki gösteren öğrenciler, gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılmasını istedi. Çevredeki insanlar da polise tepki gösterdi. Polis, bu gruba da çok sert bir şekilde müdahale ederek, insanları yerlerde sürükleyip gözaltına aldı. İskele Polis Karakolu’na götürülen öğrencilerin burada da darbedilmeye devam ettiğini aktaran avukatlar, kendilerinin öğrencilerle görüşmesine izin verilmediği bilgisini paylaştı. Polislerce darbedilen gençler, daha sonra muayene için hastaneye götürüldü. Hastane dönüşü karakol önünde bekleyenler gençleri sloganlarla karşıladı. Karakol önünde bekleyen CHP’li vekiller, muayene işlemleri tamamlanan gençlerin Yoğurtçu Parkı Çocuk Şube’ye gönderileceğini ve burada ailelerine teslim edileceğini açıkladı.

SERBEST BIRAKILDILAR

Çocuk Şube Müdürlüğü’ne getirilen liselilerin ifadeleri alınmaya başlanmasının sonrasında Gözaltındaki liselilerin tamamı Yoğurtçu Çocuk Karakolu’ndan serbest bırakıldı.

Gözaltına alınan çocuklardan M.E. beyin tramvası şüphesiyle tomografiye götürüldü. Gözaltına alınan lise öğrencilerinden biri “Kafamı üç yerden yardılar, dudağımı patlattılar. Bu işkenceciler yaptı bunu” dedi.

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2018, 12:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER