LGS sınav yerleri 22 Mayıs'ta belli olacak

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, LGS sınav yerlerinin 22 Mayıs'ta verilecek sınav giriş belgelerinde yazacağını açıkladı.

LGS sınav yerleri 22 Mayıs'ta belli olacak
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 2 Haziran’da yapılacak LGS’yle ilgili yaptığı açıklamada, adayların sınava kendi okullarında giremeyebileceğini söyledi. Yılmaz, “Sınav yeri 22 Mayıs’ta verilecek sınav belgesinde yazacak” dedi.


CNN Türk’te soruları yanıtlayan Yılmaz, “Gaye, mezun öğrencilerin hayatta başarılı olmasıdır. Oysa hayatta başarılı olmakla, hayatta başarılı olmak farklıdır. Eğitimin amacı kişinin kendisi hakkında sağlıklı olabilmesidir. Bazıları okulu bitirmese de başarılı. Hangisini istersiniz. Matematikte hepsini çözdü ama başarılı olamadı. Hiçbirini çözemedi ama başarılı oldu. Türkiye’nin eğitimi çok iyi bir noktada” açıklamasında bulundu.

Yılmaz, öğrencilerin imam hatiplere zorlandığı haberlerine ilişkin de şu açıklamada bulundu: “Diyelim ki bütün okulları İmam Hatip yaptık… Abartılıyor. Gerçeklikle bağlantısı yok. Hiç kimseyi bir şeye zorlamıyoruz. Onlar istiyor ki veliler istese de çocuklarını bu okullara göndermesinler. Millet 15 Temmuz’da bunu gösterdi. Biz milletimizin taleplerine yanıt veriyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2018, 15:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER