Marmara Üniversitesi, Davutoğlu'nun konferansına izin vermedi

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun daha önceden planlanan Marmara Üniversitesi'ndeki konferansı, yönetim tarafından iptal edildi. Öğrenci topluluğu, 'ellerinde olmayan sebeplerden dolayı' konferansın yapılamayacağını duyurdu.

Marmara Üniversitesi, Davutoğlu'nun konferansına izin vermedi
Marmara Üniversitesi yönetimi, eski başbakan Ahmet Davutoğlu’nun okulda vermeyi planladığı konferansı son anda iptal etti. Davutoğlu’na yakın bir kaynak, “Bu iptal üniversite yönetiminin inisiyatifiyle oldu. Hoca daha önce bu üniversitede öğretim üyeliği yapmış biri, şimdi bu üniversitede konuşamıyor” dedi.


Marmara Üniversitesi Sosyal Araştırmalar Öğrenci Topluluğu, Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun “Duruş” adlı yeni kitabıyla ilgili olarak “Bilgiden Bilince Ahlaktan Davranışa” başlıklı bir konferans düzenleyeceğini duyurmuştu.

27 Kasım tarihinde yapılacağı daha önce açıklanan bu konferans bugün iptal edildi. Öğrenci topluluğu, “Elimizde olmayan sebeplerden dolayı konferans iptal edildi” açıklamasında bulundu. Grup üyesi öğrenciler de üniversite yönetiminin böyle bir karar aldığını belirttiler.

GÜVENLİK GEREKÇE GÖSTERİLDİ

Hürriyet’te yer alan habere göre, Davutoğlu’na yakın bir kaynak iptal kararını doğruladı, şu açıklamada bulundu:

“Normalde bu konferansa izin verilmişti. Bunun üzerine hocaya yakın kişiler de üniversite yetkilileriyle temasa geçtiler. Ancak bu noktada güvenlik gerekçe gösterilerek konferans iptal edildi. Son tahlilde bu üniversite yönetiminin inisiyatifiyle oldu. Hoca gençlere hitap eden ‘Duruş’ kitabıyla ilgili bir konuşma yapacaktı. Öğrenci topluluğu uzun süredir davet ediyordu, hoca da kitap çıkınca kabul etti. Hoca daha önce, 28 Şubat zamanında bu üniversitede öğretim üyeliği yapmış biri, şimdi bu üniversitede konuşamıyor.”

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2017, 21:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER