MEB, sınavla öğrenci alacak liseleri açıkladı

MEB, 8'inci sınıf öğrencilerinin gireceği lise sınavı için başvuru kılavuzunu yayınladı. Kılavuzda, sınavla öğrenci alacak liselerin listeleri de yer aldı. Sınav başvuruları ise 11-18 Nisan arasında yapılacak.

MEB, sınavla öğrenci alacak liseleri açıkladı
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 8’inci sınıf öğrencilerinin gireceği “Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Yapılacak 2018 Yılı Merkezî Sınavı”nın başvuru ve uygulama kılavuzunu yayınladı.


MEB’in internet sitesinden yapılan açıklamada, okul listeleri ve kontenjanlarının paylaşıldığı belirtildi. Sınavın isteğe bağlı olduğu kaydedilen açıklamada, başvurularını 11-18 Nisan tarihleri yapılacağı duyuruldu.

MERKEZİ SINAVLA ÖĞRENCİ ALAN OKUL LİSTESİ VE KONTENJANLAR İÇİN TIKLAYIN

Açıklamada, “Merkezî Sınav; 8’inci sınıf öğretim programları esas alınarak yapılacaktır. 02 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan sınav, iki bölüm hâlinde uygulanacak, çoktan seçmeli 90 soru sorulacak ve aynı gün yapılacaktır. Sınavın iki bölümü arasında verilen süre, öğrencilerin ihtiyaçlarını gidermesi ve dinlenmesi için kullanılacaktır. Bu sürede öğrenciler okullarından ayrılamayacaklardır” denildi.

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2018, 16:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER