Okulu yapıldı ama öğretmen atanmadı

Hakkari’nin Onbaşılar köyüne geçtiğimiz yıl yapılan 2 katlı, 8 derslikli ortaokulda öğretmensizlik yüzünden bu yıl da eğitime başlanamadı.

Okulu yapıldı ama öğretmen atanmadı
 Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Onbaşılar köyü ile çevresindeki 11 mezraya hizmet verilmesi için yapılan ve geçen yıl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edilen, 2 katlı, 8 derslikli ortaokulda, öğretmensizlik yüzünden bu yıl da eğitime başlanamadı. Köylüler okullarına öğretmen ataması yapılmasını istiyor.

Yüksekova’ya yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta yer alan Onbaşılar köyü ile buraya bağlı Çamdalı, Armutlu, Ağaçlı, Ağılcık, Çobanpınar, Sarıkaya mezraları ve Esendere beldesine bağlı Güvenli köyünün yine aynı bölgeye yakın Pagenk, Yediveren, Nerman ve Kanber mezralarında yaşayan öğrencilerin eğitim görebilmeleri için Dereiçi mezrasında 2015 yılında okul inşaatına başlandı. 2 katlı ve 8 derslikli ortaokulun inşaatı, 2016’da bitti. Heyecanla hizmete alınması beklenen ve 1 milyon 300 bin liraya mal olan okul; asansörü, engelli rampası, yer döşemesi, boyası ve derslikleri ile örnek olabilecek yapıda inşa edildi. Ortaokul, geçen yıl ise Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edildi.

‘OKULUN AÇILMASINI İSTİYORUZ’

Yaklaşık 200 öğrencinin heyecanla beklediği ortaokulda, öğretmen ataması yapılmadığı için geçen yıl eğitime başlanamadı.

Köy muhtarı Pervizhan Beşer, “Köyümüze her ayrıntısı ve ihtiyacı düşünülmüş, şehir merkezlerinde, ilçelerde bile olmayan modern okul yapıldı; ancak çürümeye terk edildi. Geçen yıl öğretmen ataması yapılmadı. Bu yıl da aynı sorunu yaşıyoruz. Maddi durumu iyi olan aileler, bir çaresini bulup, çocuklarını ilçeye gönderiyor; ancak maddi durumu iyi olmayan aileler ise büyük mağduriyet yaşıyor. Onbaşılar köyü ile 11 mezrada yaşayanlar olarak valimizden, kaymakamımızdan ve yetkililerden okulumuzun eğitim- öğretime açmalarını istiyoruz” diye konuştu.

VALİ TOPRAK'TAN 'EN KISA ZAMANDA EĞİTİME AÇACAĞIZ' VAADİ

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, "Okulu en yakın zamanda hizmete açacağız" vaadi verdi. Toprak, gerekli olan talimatları verdiğini, 8-10 öğretmenin bu okulda görev yapacağını kaydetti. (Hakkari/DHA)

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2018, 21:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER