Osmangazi saldırısının faili cinayetleri anlattı

Osmangazi Üniversitesi'nde 4 kişiyi öldüren Volkan Bayar, ifadesinde cinayetleri nasıl işlediğini detaylarıyla anlattı.

Osmangazi saldırısının faili cinayetleri anlattı
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde 4 akademisyeni öldüren Volkan Bayar, ifadesinde cinayetleri nasıl işlediğini anlattı. Bayar, öldürdüğü Fatih Özmutlu ve Serdar Çağlak’la bir husumetinin olmadığını söyledi.


Hürriyet’ten İsmail Saymaz’ın haberine göre Bayar,
 ifadesinde şunları anlattı:  “Saat 13.10’da enstitüye gittim. Tabancam ve şarjörlerim aracın içindeydi. Tam otuz mermim vardı. Saat 14.00’te eşimle enstitüde buluştuk. Bize ait zarfları almak üzere enstitü binasına gittik. 14.10’da iki zarfı aldık. Zarfı açtım, Yasir Armağan’a sözlü olarak hakaret ettiğim iddiasıyla başlatılan soruşturmanın evrakını gördüm. Yasir’in zeytinyağı gibi üste çıkmaya çalıştığını gördüm ve koşmaya başladım. Eşim ‘dur, nereye gidiyorsun’ diye bağırdı."

‘İÇERİDEKİ KADIN ÇIĞLIK ATIYORDU’

Eşini idnelemeden aracına giderek silahın bulunduğu poşeti alarak enstitü binasına gittiğini belirten Bayar, şöyle devam etti: ” Asansörün bulunduğu taraftaki merdiveni kullanarak üçüncü kata çıktım. Üçüncü kattaki tuvalette silahı poşetten çıkarıp doldurdum, başka yere uğramadan Yasir Armağan’ın odasına gittim. İçeride tanımadığım başörtülü bir kadın vardı. Hiçbir şey söylemeden Yasir’in üst kısmına altı-yedi el ateş ettim. Diğer bayan masanın altında cenin pozisyonunda çığlık atıyordu. Kendisine silah sıkmadım.” 

‘VURMAK GİBİ BİR NİYETİM YOKTU’ 

Daha sonra silahına yedek şarjörü taktığını belirten Bayar, şunları söyledi: “Aynı kattaki merdivenle birinci kata indim. Birinci katta Dekan Cemil Yücel’in odasına gittim, kendisini göremedim. Mekânda bulunan Fakülte Sekreteri Fatih Özmutlu ile bir sorunum yoktu. Vurmak gibi bir niyetim de yoktu. ‘Cemil nerede?’ dedim. ‘Yok’ gibi bir şey söyledi. Bunun üzerine kendimi kaybettiğim için iki el ateş ettim.
Daha sonra aynı katta, iki yan kapıda bulunan Mikail Yalçın’ın odasına gittim. Mikail beni görür görmez kapısını kapattı. Arkadan kapıyı zorluyordu. İki el ateş ettim, vurulduğunu fark ettim. Kapıyı açtığımda Mikail yerdeydi. Yerdeyken iki-üç el ateş ettim. Odada isimlerini bilmediğim iki bayan vardı. Onların yüzüne bile bakmadım. Onlara silah doğrultmadım."

‘POLİS ARACINI GÖRDÜM EL SALLADIM’

Volkan Bayar, sonrasında şunları anlattı: “Yine aynı merdivenlerden zemin kata indim. Serdar Çağlak’ın yanına gittim. Serdar koltukta oturuyordu. Odanın diğer tarafında Ümit diye biri vardı. Serdar’a bir şey söylemeden göğsüne ateş ettim. Ümit korkmuştu, ona silah doğrultmadım. Sonra elimde silahla güvenlik kapısına yöneldim, polis çağırmalarını söyledim. Dışarı çıktım, kapıda polis arabasını gördüm. El salladım, silahımı yere bırakıp teslim oldum.”

Haberin tamamı

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2018, 13:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER