ÖSYM Başkanı: Yeni bir sınav yapılmayacak

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir, YGS’de 15 dakika kuralı yüzünden sınava alınmayan öğrencileri için yeni bir sınav yapılmayacağını söyledi.

ÖSYM Başkanı: Yeni bir sınav yapılmayacak
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir, Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) 15 dakika kuralından yüzünden sınava alınmayan öğrenciler için yeni bir sınavın yapılmayacağını söyledi.


Hürriyet’in haberine göre ÖSYM Başkanı Demir YGS'de 15 dakika kuralından dolayı sınava alınmayan öğrenciler için “Çok üzgünüm, yapacak başka bir şey yok” diye konuştu.

Demir, şöyle dedi:

“Bu yıl adaylar sınava giriş belgesini internetten indirirken ekrana büyük harflerle ‘Salonlara 09.45’te alınıyor, geç kalan alınmayacak’ diye duyuru koyduk. Yanında ‘Okudum, anladım’ butonu vardı. Adaylar, onu işaretlemeden belgesini alamadı. Buna rağmen geciken oldu. Kapıdaki herkes alındı, arama içeride yapıldı. Yapacak bir şey yok, üzüntü verici. Ama bir kuralı hayata geçirmenin başka yolu yok. ‘Haberim yoktu’ diyen olacak. Hâlâ giriş belgesi, nüfus cüzdanı olmadan gelen var. Kurala aykırı davrananları sıfırlamanın imkânı yok.” 

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2017, 10:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER