Rektörün eski öğrencisi taşeron işçiydi hoca oldu!

Gümüşhane Üniversitesi rektörünün, eski üniversitesinden bir öğrencisini bulunduğu okula aldırdığı ve oğlunu da bu okula naklettirdiği iddia edildi. Rektörün, oğluna 'özel öğrenci' statüsü kazandırdığı öne sürüldü.

Rektörün eski öğrencisi taşeron işçiydi hoca oldu!
Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, eski öğrencisini taşeron firma üzerinden işçi olarak üniversiteye aldırdı ve daha sonra öğretim üyesi kadrosuna geçirerek okulda ders vermesini sağladı. Rektörün ayrıca oğlunu da rektör olduğu üniversiteye naklettirdiği belirtildi.

Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan haberde şu iddialar yer aldı:

25 Ocak 2016 yılında Gümüşhane Üniversitesi’nde rektör olarak göreve başlayan Zeybek, göreve başladıktan sonra eski üniversitesinde öğrencisi olan 19 Mayıs Üniversitesi Coğrafya Bölümü’nden mezun Ayşen Gönül Ekşioğlu’nu işçi olarak 29 kişi ile birlikte Gümüşhane Üniversitesi’nde işe başlattı. Kurumsal iletişim biriminde bin 300 TL maaşla çalışmaya başlayan Ekşioğlu, geceliği 40 TL’den üniversitenin misafirhanesinin 5. katında rektöre ait süit odanın yanındaki odada kalmaya başladı. Tezsiz yüksek lisansı bulunan Ekşioğlu ve kardeşi Ömer Faruk Ekşioğlu, 2017-2018 eğitim öğretim yılı güz döneminde açılan Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı’nda yüksek programa kayıt yaptırdı.

Temmuz 2017’de Girne Amerikan Üniversitesi tarafından Kıbrıs’ta düzenlenen ikili anlaşmanın imzalanması töreninde yer alan 4 kişilik heyete Ayşen Gönül Ekşioğlu’nu dahil eden Prof. Dr. Zeybek, uçak biletlerinin üniversite bütçesinden alınmasını istedi. Gümüşhane Üniversitesi Şehir Planlama ve Mimarlık Bölümü bünyesinde Coğrafi Bilgi Sistemleri Programı açtıran rektörün, Aralık 2017’de öğretim görevlisi alım ilanına üç öğretim görevlisi kadrosu koydurduğu da belirtildi. Kadronun açıklama kısmına Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü mezunu olmak ve en az 3 yıl alanında tecrübe sahibi bulunmak şartı getirterek Ayşen Gönül Ekşioğlu’nun yolunu açtı.

RAPOR DÜZENLETİP OĞLUNU YANINA ALDI

Prof. Zeybek ’in, Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik ve Elektronik Bölümü öğrencisi olan oğlu Ahmet Alperen Zeybek’i de, 2017-2018 eğitim öğretim yılı güz döneminde rapor aldırarak, özel öğrenci statüsü ile Gümüşhane Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’ne naklettirdiği de kaydedildi. 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Sağlık Uygulama Araştırma Merkezi’nden 10 Ağustos 2017 tarihli raporu aldığı dönemde 23 yaşında olan Ahmet Alperen Zeybek’e hastanenin göğüs hastalıkları bölümü yerine çocuk alerjisi polikliniğinden ağır astım tanısı ile rapor düzenlendiği iddia edildi. Okuldaki birçok öğretim üyesi hiçbir dönem astım ilacı kullanmadığını ileri sürdükleri Ahmet Alperen Zeybek’in Gümüşhane’de doktora hiç gitmediğini ileri sürdüler. Toplam 19 derse kayıt yaptırdığı ileri sürülen Alperen Zeybek’in, 15 dersten geçtiği belirlendi. (Kaynak)

Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2018, 10:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER