Sanatçı Nihal Salda Şemdinli'ye Öğretmen Olarak Atandı

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Ses Eğitimi Bölümü mezunu olan ve 'Reva' adında bir albümü bulunan Türk Halk Müziği Sanatçısı Nihal Salda, Hakkari'nin Irak sınırında bulunan Şemdinli İlçesi'nin Derecik Beldesi'ne müzik öğretmeni olarak atandı.

Sanatçı Nihal Salda Şemdinli'ye Öğretmen Olarak Atandı
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Ses Eğitimi Bölümü mezunu olan ve 'Reva' adında bir albümü bulunan Türk Halk Müziği Sanatçısı Nihal Salda, Hakkari'nin Irak sınırında bulunan Şemdinli İlçesi'nin Derecik Beldesi'ne müzik öğretmeni olarak atandı. Eğitimin, öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu belirten Salda, "Sanatçılık mesleğimi tabii ki bırakmayacağım. Türkülerimi bu kez Derecikli çocuklar için seslendireceğim. Onlara müzik kursları verip, müzik alanında yetiştireceğim" dedi.

          

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Hakkari ve ilçelerine atamasını yaptığı 367 öğretmen arasında  İTÜ mezunu bir sanatçı da bulunuyor. Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Ses Eğitimi Bölümü mezunu olan Nihal Salda, sürekli çatışma haberleriyle gündeme gelen Şemdinli'nin Irak sınırının sıfır noktasındaki Derecik Beldesi'nin İmam Hatip Orta Okulu'na müzik öğretmeni olarak atandı. Görev yerine gitmeden önce ataması yapılan diğer aday öğretmenlerle birlikte Hakkari merkezde, kentin tanıtımıyla ilgili bir haftalık seminere devam eden Türk Halk Müziği Sanatçısı Salda, kaldığı pansiyonda arkadaşlarına arada bir müzik ziyafeti de sunuyor. Bağlamasını alarak pansiyonda bulunan öğretmenlere unutamayacakları bir gece yaşatan Salda, Hakkari'ye atanmaktan memnun olduğunu söyledi. Ön yargılı olarak geldiği Hakkari'de beklemediği sıcak ilgi ile karşılaştığını ve bunun kendisine büyük mutluluk yaşattığını belirtti. 

ÇOCUKLAR İÇİN MÜZİK KURSU AÇACAK

Salda, çocukluğunda bu yana müzikle uğraştığını ve bundan sonra türkülerini Derecikli çocukla için seslendireceğini de belirterek şöyle konuştu: 

"İlk etapta Derecikli çocuklara bir müzik kursu açmak istiyorum. Zaten bizim kültürümüz çok zengin. Benim de Derecikli çocuklardan öğrenebileceğim çok güzel Türküler olabileceğini ve bu yönde derlemeler yapabileceğimi düşünüyorum. Çocuklarımız için bir halk müziği korosu da oluşturabilirim. Ayrıca onlar için çeşitli müzik etkinlikleri yapmayı düşünüyorum."
Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2016, 15:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER