Şemdinli Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan Çalışan Kadınlar Projesi

Hakkar'’nin Şemdinli İlçesi'nde Şemdinli Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından kadınlara yönelik kurs eğitimleri sürüyor.

Şemdinli Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan Çalışan Kadınlar Projesi
Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde Şemdinli Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından kadınlara yönelik kurs eğitimleri sürüyor.

Şemdinli İlçesi’nde Şemdinli Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından SODES Çalışan Kadınlar Projesi kapsamında Şemdinlili kadınlara yönelik kurs eğitimleri sürüyor. Çalışan Kadınlar Projesi kapsamında ilçedeki 20 kadına Takı Tasarım kursu verilirken, 20 kadına da Çocuk Bakıcılığı kursu veriliyor. Kurslar Şemdinli Kaymakamlığı Aile Destek Merkezi’nde verilirken, kurların SODES tarafından finanse edildiği belirtildi.   

Proje koordinatörü Sadık Arıcı, Projedeki amacın hem kadınlara ev ekonomilerine katkı sağlayacak bir mesleki beceri edinmelerini sağlamak hem de sosyal faaliyetlere katılmalarını sağlamak olduğunu kaydetti.

Kurs eğitmeni Halime Yavilioğlu ise, “Aile Destek Merkezi’nde açılan kurslarımızdan bir tanesi de takı tasarımdır. Bu SODES kapsamında yapılan bir kursumuz. 240 saatlik bir kursumuz ve Mayıs’ın sonuna kadar devam edecek. Bu kurslarımıza kaymakamlık olarak çok büyük destekleri var. Bize yer tuttular ve öğrencilerimize de maddi destekte de bulunuluyor. Bu kursların devamının gelmesini istiyoruz” dedi.

Kursiyerlerden Medya Özer; “ SODES projesi kapsamında açılan bu kurstan çok memnunuz. Baya bir aile sıcaklığı var. Abla – kardeş ilişkisi var. Takı kursunda öğretmenimiz bize baya güzel şeyler öğretiyor. Kaymakamlık bize çok fazla destek veriyor. Bu kursların devamını ve bu ortamların fazla olmasını istiyoruz. Burada kendimizi yabancı gibi hissetmiyoruz. Tam bir aile ortamı, öğretmenlerimiz çok ilgileniyor, proje koordinatörü Sadık bey ilgileniyor, Kaymakam bey sürekli bizi ziyaretlerimize geliyor. Bize sunduğu katkılarından dolayı çok mutluyuz” dedi.

Çocuk bakıcılığı kursunda eğitim alan kursiyelerlerde kendilerine böyle bir imkan sunan ilçe kaymakamına teşekkür ederek, bu gibi kursların sürekli olarak açılması talebinde bulundu. 

Projenin sonunda kursiyerlere sertifika verileceği ve Mayıs ayında bir piknik düzenleneceği belirtildi.

 

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2018, 16:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER