Şemdinli'de 176 öğrenci hastaneye kaldırıldı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinin Tekeli Köyü ilk ve Ortaokulu'na giden 176 öğrenci, öğle yemeği sonrası rahatsızlanınca okul yetkilileri tarafından çağrılan ambulanslar ve okul servisleriyle hastaneye kaldırıldı.

Şemdinli'de 176 öğrenci hastaneye kaldırıldı
Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

Şemdinli ilçesinin Tekeli Köyü ilk ve Ortaokulu'na giden 176 öğrenci, öğle yemeği sonrası rahatsızlanınca okul yetkilileri tarafından çağrılan ambulanslar ve okul servisleriyle hastaneye kaldırıldı.
Şemdinli ilçe merkezine yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta bulunan Tekeli Köyü İlk ve Ortaokulu'na giden öğrenciler, öğlen yemeği sonrası rahatsızlandı. İshal, mide bulantısı ve kusma şikayetleri üzerine okul idarecileri 112 ekiplerine haber verdi. Bunun üzerine öğrenciler okula gelen ambulans ve okul servisleriyle Şemdinli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Öğrencilerin yedikleri öğle yemeği ile ilgili açıklama yapılmazken, hastanede tedavi gören öğrencilerin genel olarak sağlık durumların iyi olduğu belirtildi. Yaşanan olayın ardından da ilçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Muhammet Fuat Türkman'ın okul idarecilerini ve milli eğitim yetkililerini çağırarak konuyla ilgili bilgi aldığı belirtildi. 

ZEHİRLENEN ÖĞRENCİ SAYISI 176'YA ÇIKTI

Tekeli köyünde gıda zehirlenmesi tanısıyla hastaneye getirilen öğrencilerin sayısı 176'ya çıktı. 150 öğrencinin hastaneye götürülmesinden sonra 26 öğrencinin daha aynı şikayetlerle hastaneye getirilerek tedavi altına alındığı belirtildi. Hastane Başhekimi Dr. Selçuk Kaba, öğrencilerde gıda zehirlenmesi tanısı konulduğunu söyledi. Dr. Kaba, "Gerekli  müdahaleler yapıldı. Genel anlamda öğrencilerde bir sıkıntı yok."dedi. 

Şemdinli Milli Eğitim Müdürü Senar Yüce ise okuda eğitim gören 400 öğrenciye öğlen yemeği verildiğini belirterek, "176 öğrenci zehirlenme tanısıyla hastaneye kaldırdık. Öğrencilerimizin büyük kısmı ayakta tedavi gördü ve taburcu edildi. Bununla ilgili aynı yemek farklı okullarda da öğrencilere verildi. Ancak o okullarda bir sıkntı yok. Burayla ilgili gerekli incelemeleri başlattık. Nedenini en kısa zamanda bulup gerekli önlemleri alacağız."diye konuştu. 

İlçe Kaymakamı Muhammet Fuat Türkman'da hastaneye gelerek öğrencilerin durumu hakkında hastane yetkililerinden bilgi alıp, öğrencilerle bir süre sohbet etti. 
Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2018, 20:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER