Şemdinli'de miniklerin piyano heyecanı

Hakkari'nin Şemdinli Belediyesi tarafından açılan piyano ve diğer müzik kurslarına 100'ün üzerinde öğrenci ve genç kayıt yaptı.

Şemdinli'de miniklerin piyano heyecanı
Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

Şemdinli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü işbirliğiyle piyano kursu açıldı. Belediye Kültür Merkezi’nde açılan kurs için Şemdinli Belediyesi tarafından piyano ve diğer müzik aletleri satın alındı. 10-25 yaş arası çocuk ve gençlerin kayıt yaptığı piyano ve diğer müzik kursları haftannı 7 günü veriliyor.

 

Şemdinli Belediyesi Kültür Merkezi Koordinatörü Sihat Sakin, küçük yaşta piyanoyu çalmaya başlamak zihinsel gelişimi olumlu yönde etkilediğini belirterek,"Araştırmalara göre, küçük yaşta piyano çalmaya başlamak zihinsel gelişimi olumlu yönde etkilemektedir. Şemdinli Belediyesi olarak, eğitim ve öğretime verdiğimiz desteklerin yanı sıra, geleceğimizin teminatı çocuklarımıza sosyal donatılar kazandırma yönündeki gayretlerimiz devam ediyor. Bu anlamda başlattığımız piyano kursumuz eğitmen Anna Yılmaz nezaretinde devam ederken, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz bünyesinde kayıtlarımız da sürüyor."dedi.

Sakin, Belediye'de piyano kursunun yanı sıra keman, erbane, kaval, bağlama, gitar, ney, yan flüt, resim, folklör,fotoğrafçılık, bateri, çocuk korosu, tiyatro ve ingilizce gibi kurslar da verdiklerini, tüm bu kurslara 100'ün üzerinde öğrenci ve gençlerin kayıt yaptırdığını dile getirdi.

 

Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2018, 09:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER