Şırnak birincisinin tedavisi başladı

2.5 yaşından beri hidrosefali hastası olan Cizre Fen Lisesi'nin başarılı öğrencisi Kadir Ayam ailesinin maddi durumundan dolayı tedavi olamıyordu. Ayam'ın durumunun Gazete Duvar'da yer almasının ardından özel bir şirket tedavi masraflarını üstlendi. Ayam, annesi ile birlikte Acıbadem Hastanesi'ne getirildi.

Şırnak birincisinin tedavisi başladı

 Kadir Ayam, 2.5 yaşından beri hidrosefali (beyin dokusunun içinde yer alan boşluklarda sıvı birikmesi) hastası. Ayam, Türkiye ve Şırnak genelinde yapılan sınavlarda birincilikler elde etmiş başralı bir öğrenci. Fakat rahatsızlığından dolayı sık sık hastanede tedavi olması gerekiyor. Doktorlar Ayam ailesine, tedavinin Acıbadem Hastanesi’nde olabileceğini söyledi. Ancak ailenin maddi durumu yetersiz olunca Ayam tedavi edilemedi. Ayam’ın durumunun 26 Nisan’da Gazete Duvar’da, ‘Şırnak birincisi nasıl kurtulacak?’ başlıklı haberle anlatılmasının ardından birçok okuyucu arayıp tedavi masraflarını üstlenmek istedi.

DÖRT GÜNDÜR HASTANEDE

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yatan Ayam’ın babası Abbas Ayam, üniversite öğrencileri, esnaf ve iş insanları Ayam’ın tedavi masraflarını üstlenmek istediğini açıkladı. Buna göre son olarak bir iş adamı aileyle bağlantı kurdu ve Kadir Ayam tedavi için 4 gün önce Diyarbakır’dan İstanbul’a getirdi.

Ayam’ın üniversite öğrencisi ağabeyi Yalçın Ayam, kardeşinin şu an annesi ile birlikte hastanede olduğunu söyleyerek kendileriyle dayanışma gösteren herkese teşekkür etti. Ayam için zaman alacak yoğun bir tedavi sürecinin başladığı belirtildi. / Duvar

sirnak1
Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2017, 14:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER