Üniversite sınavı değişiyor

Üniversite sınavında yeniden değişikliğe gidiliyor. Yeni düzenlemeyle birlikte yılda birkaç kez üniversite sınavı yapılabilecek.

Üniversite sınavı değişiyor
Bakanlar Kurulu’nun ‘2017 Yılı Programının Uygulanması, Koordinasyonu ve İzlenmesine Dair Kararı Eki’ 30 Ekim pazar günü Resmi Gazete’de yayımlandı. Karara göre yükseköğretime geçiş sınavlarının yılda birden fazla yapılabilmesi için gerekli teknik altyapı çalışmaları tamamlanacak. Böylece, yılda birkaç kez üniversite sınavı yapılabilecek. Öğrenciler, bu sınavlardan hangisinde en yüksek puanı aldıysa, ona göre bir yüksek öğretim kurumuna yerleştirilebilecek.


Bu değişikliklerin ardından sınavların kolaylığı ve zorluğu tartışılmaya başlanırken eğitimle ilgili alınan diğer kararlardan bazıları ise şöyle:

BÖLGELER ARASINDAKİ FARK GÖZETİLECEK

Okul öncesi eğitim zorunlu hale getirilerek, okulların sayısı artırılacak. 36-60 ve ilkokula kayıt olmamış 60-72 aylık çocukların okul öncesi eğitime kazandırılması için çocuk başına doğrudan destek ve çeşitli bağış kampanyaları ile bölgeler arasındaki farklar da dikkate alınarak gerekli fiziki altyapı kurulacak.

Öğrenci İzleme Modülüyle temel eğitim öğrencilerinin eğitime devam durumları izlenecek.

Her eğitim kademesinde tekli eğitime geçilmesine yönelik çalışmalara başlanacak.

En az bir yabancı dili öğretmek için eğitim yöntemleri geliştirilerek, müfredatta gerekli düzenlemeler yapılacak. Bu kapsamda ortaokula geçişte 1 yıl, hazırlık sınıfı olarak okutulacak.

Öğretmen yetiştiren fakülteler ile okullar arasındaki etkileşim güçlendirilecek.

ÜNİVERSİTE YÖNETİMİ YENİDEN ÖRGÜTLENECEK

Özerkliği ve kaliteyi odağına alan bir yükseköğretim kanun taslağı hazırlanacak. Üniversite yönetimi, özerklik ve hesap verilebilirlik temelinde yeniden örgütlendirilecek.

Yeni kurulan üniversitelerde öğretim üyesi açığının yarattığı olumsuzlukları gidermek amacıyla uzaktan eğitim imkânları da kullanılarak gelişmiş üniversitelerin öğretim elemanı ve altyapısından yararlanılacak.

Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2016, 10:35
YORUM EKLE
YORUMLAR
Dilvan duyan
Dilvan duyan - 7 yıl Önce

MEB'n başına kim geliyorsa kendine göre bir sistem koruyor bu da onun başında olduğu sürece geçerli oluyor.

SIRADAKİ HABER