Üniversitede silahlı saldırı: 4 kişi hayatını kaybetti!

Osmangazi Üniversitesi Meşeli Kampüsü'nde silahlı saldırı düzenlendi, 4 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı.

Üniversitede silahlı saldırı: 4 kişi hayatını kaybetti!
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Meşeli Kampüsü’nde silahlı saldırıda 4 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı. Olayda Eğitim Fakültesi’nde araştırma görevlisi olan Doğukan Bayer, henüz belirlenemeyen nedenle, fakülte binasının 3. katında Dekan Yardımcısı Mikail Yalçın, Fakülte Sekreteri Fatih Özmutlu, araştırma görevlisi Yasir Armağan ile öğretim üyesi Yard. Doç. Dr. Serdar Çağlak’ı silahla öldürdü. Rektör Hasan Gönen ölenlerin üniversite personeli olduğunu 15.00 sıralarında Eğitim Fakültesi’nde gerçekleşen olayda Doğukan B. adlı saldırganın teslim olarak gözaltına alındığını açıkladı.

Rektör Gönen, “Doğukan ismindeki bir araştırma görevlimiz, dekan beyin odasına giriyor. Dekan bey orada tesadüfen yokmuş. Fakülte Sekreteri Fatih bey varmış, onu vurmuş. Daha sonra dekan yardımcımız ve üst katta 2 araştırma görevlimizi de vurmuş. Daha sonra elinde tabanca ile binayı terk ettikten sonra güvenlikçilerimiz takip etmişler. Biraz ileride polis derdest etmiş. Durum bundan ibaret. Şu anda şimdilik 4 ölümüz var. Başımız sağ olsun. Osmangazi Üniversitesi camiası olarak inşallah bu tür hadiseleri bir daha yaşamayız. Başımız sağ olsun” dedi. Olayda 3 kişi de yaralandı.

Gönen, CNN Türk yayınında yaptığı açıklamada da Bayer’in üniversitelerine YÖK Kanunu’nun 35. maddesi kapsamında Tokat’tan gelen bir doktora öğrencisi olduğunu söyledi.

ÖĞRENCİ YOK

Kişisel bir sorundan kaynaklanabileceği düşünülen olayın fakülte sekreterinin bulunduğu bölümde düzenlendiği, bu bölgede öğrenci bulunmadığı belirtiliyor. Saldırıda yaşamını kaybedenlerin dekan yardımcısı, fakülte sekreteri, öğretim üyesi ve okutman olduğu bilgisi verildi. Saldırı nedeniyle fakültedeki sınavlar ertelendi. (ESKİŞEHİR/DHA)

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2018, 16:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER