Vali, öğretmen eşini 24 saat sonra İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı yaptı

Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş, eş durumu nedeniyle öğretmen olarak iline tayin olan eşi Sevil Aktaş’ı, görevlendirildiği okuldan 24 saat sonra İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı olarak atadı. Vali Aktaş, “Okuldaki ahengi bozar diye endişe ettim ve hızlı bir karar verdik” dedi.

Vali, öğretmen eşini 24 saat sonra İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı yaptı
Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş, haziran ayında Mersin ili Akdeniz ilçesi kaymakamlığından Çankırı Valiliği’ne atandı. Aktaş’ın Akdeniz ilçesinde Milli Eğitim Şube Müdürlüğü’nde görev yapan eşi Seval Aktaş, eş durumu tayiniyle Çankırı Kızılırmak Ortaokulu’na geldi. Birkaç gün içinde ikinci kez il dışı tayin hakkı çıkması üzerine Aktaş yeniden başvurdu. Aktaş’ın tayini bu kez Çankırı’da Mareşal Çakmak Ortaokulu’na çıktı.


Hürriyet’ten Gamze Kolcu’nun haberine göre,
 Aktaş kısa bir süre sonra görevlendirme ile Şehit Yahya Coşkuner Ortaokulu’na müdür oldu. Aktaş, burada bir gün çalıştıktan sonra eylülde Çankırı İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı görevine atandı.

Vali Aktaş, bu atamanın nedeni olarak “Vali eşi olduğu için okulda görev yapması doğru değil diye düşündüm. Meslektaşları ve çalışanlar ‘vali eşi geldi’ düşüncesiyle tedirgin oldular. Okuldaki ahengi bozar diye endişe ettim ve hızlı bir karar verdik. Eşime haksızlık yapıyorlar,” açıklamasını yaptı.

Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2018, 15:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER