Yıldız Teknik'te 70 akademisyen gözaltına alındı

Yıldız Teknik Üniversitesi'ndeki akademisyenlere 'FETÖ' operasyonunda 70 kişi gözaltına alındı.

Yıldız Teknik'te 70 akademisyen gözaltına alındı
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Yıldız Teknik Üniversitesi'nde görevli aralarında doçent, yardımcı doçent ve araştırma görevlilerinin de bulunduğu akademisyenlere yönelik 'FETÖ' soruşturması kapsamında 'ByLock' operasyonu düzenlendi. Operasyonda ilk belirlemelere göre 70 akademisyen gözaltına alındı.


İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden konvoy halinde araçlarla çıkan polis ekipleri, saat 06.00 sıralarında operasyon yapılacak adreslere doğru yola çıktı. Operasyona çok sayıda şube de destek verdi.

Operasyon kapsamında bir grup polis Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü'ne B Kapısı'ndan girdi. Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Yerleşkesi’nde de aramalar yapıldı. Bunun yanı sıra akademisyenlerin evlerinde de arama çalışmalarının sürdüğü ifade edildi. Operasyon düzenlenen başka bir adres de Başakşehir'deki bir siteydi.

Operasyonda ilk belirlemelere göre 70 akademisyen gözaltına alındı. Gözaltına alınan akademisyenler Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. (DHA)

Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2016, 10:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER