Yurtta kalan 68 öğrenci doğalgazdan zehirlendi

Sivas'ta özel bir kız öğrenci yurdunda kalan 68 öğrenci, doğalgazdan zehirlenerek hastaneye kaldırıldı.

Yurtta kalan 68 öğrenci doğalgazdan zehirlendi
Sivas'ın Halil Rıfat Paşa Mahallesi'nde bulunan özel bir yükseköğretim kız öğrenci yurdunda 68 öğrenci doğalgazdan zhirlendi.


Yurtta kalan öğrenciler gece saatlerinde mide bulantısı ve kusma başladı. Yurt genelinde şikayetler artınca, olay yerine sağlık ekipleri çağrıldı. Öğrencilerin birçoğu ambulansla kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 39, Numune Hastanesi'nde ise 29 öğrenci tedavi altına alındı. Yapılan tetkiklerde öğrencilerde doğalgaz zehirlenmesi belirtilerine rastlandı. 

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Alim Yıldız ve Hastane Başhekimi Prof.Dr. Ahmet Yılmaz da acil servise gelerek öğrencilerin durumu hakkında bilgi aldı. Öğrencilerin sağlık durumu hakkında bilgi veren Başhekim Prof.Dr. Ahmet Yılmaz, "Zehirlenme üniversite öğrencilerimizin ikamet ettiği bir yurtta meydana geldi. İlk olarak acile başvurulduğu ve toplu olduğu için besin zehirlenmesinden şüphe edilmiş. Ancak yapılan takiplerle besin zehirlenmesi değil doğalgaz zehirlenmesi olduğu düşünülerek takipleri yapıldı. Durumu ciddi olan bir vakamız yoktur. Bir süre gözetim altında tuttuktan sonra öğrencilerimizi taburcu edeceğiz" dedi.

Binada gaz sızıntısının nasıl gerçekleştiği araştırılırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. (DHA) 

Güncelleme Tarihi: 03 Ocak 2017, 10:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER