Bakanlık, Ankara'daki ekmek zammını durdurdu

Ticaret Bakanlığı, Ankara'da ekmeğe yapılan zammın yönetmeliğe aykırı olduğunu açıkladı. Zamlı satış yapanlara yaptırım uygulanacağı belirtildi.

Bakanlık, Ankara'daki ekmek zammını durdurdu
Ticaret Bakanlığı, Ankara’da ekmeğe yapılan yüzde 25’lik zamla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, “Bakanlığımızın görüşü alınmadan görüşü alınmadan tarife belirlenmesi mümkün değil” denildi.

Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, yönetmeliğe göre ekmek zammı için odaların hazırladığı tarifenin, bakanlığın görüşüne sunulması gerektiği belirtildi.

Açıklamada, “Hazırlanan bu teklif Bakanlığımızın görüşüne sunulmakta ve daha sonra yapılacak ilk toplantıda oda meclisinin onayına sunulmaktadır. Bu şekilde hazırlanan tarifeler oda meclisinin onayı ile yürürlüğe girmektedir. Esnaflarımız için belirlenen tarifelerde de benzer bir süreç söz konusudur” denildi.

‘TARİFE DIŞINDA SATIŞ YAPANLAR HAKKINDA GEREKLİ YAPTIRIM UYGULANACAK’

Bakanlık görüşü alınmadan zam yapılmasının mümkün olmadığı aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Bakanlığımız, Ankara ilinde tarifenin 200 gram ekmeğin fiyatı azami 1 TL olacak şekilde uygulanmasına ilişkin görüş belirtmiş olup, ekmeğin 1 TL’nin üzerinde satılmasına Bakanlığımızca uygun görüş verilmemiştir.

Bu itibarla, ilgili hükümlerde belirtilen süreçlere riayet edilmeden veya Bakanlığımız görüşü alınmadan uygulamaya koyulan ekmek fiyat tarifeleri hükümsüz olup, bunlar ve belirlenen tarifenin dışında satış yaptığı tespit edilenler hakkında gerekli yaptırımların uygulanmasına yönelik tedbirlerin alınacağı hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur.” (HABER MERKEZİ)

Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2018, 11:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER