Dolarda son durum!

Dolar, küresel politik ve ekonomik risklerin etkisiyle tırmanışını hızlandırırken, gözler 19 Ocak'ta toplanacak Merkez Bankası Para Politikası (PPK) toplantısına çevrildi.

Dolarda son durum!
İran - Suudi Arabistan arasındaki gerginlikler ve Kuzey Kore'nin hidrojen bombası ile artan riskler, Çin ekonomisinde zayıflama ve Türkiye'deki hedef ve beklentileri aşan enflasyon, dolardaki tırmanışı hızlandırdı.

Dün kapanış saatlerinde 2.9742 lira düzeyinde olan dolar , bu sabah en son 2 Ekim'de gördüğü 3.0061 düzeyine kadar yükseldikten sonra tırmanışını sürdürdü ve 3.0145 liraya kadar yükseldi. Dolar 24 Eylül'de tarihi zirve olan 3.0750 lira düzeyine çıkmıştı.

Parite etkisiyle dolara paralel olarak yükselen euro da 3.2361 liraya çıkarken, Borsa İstanbul Endeksi'nde kayıplar yüzde 1.0'i geçti ve Endeks 69 bin 929 puana kadar geriledi.

Merkez Bankası'nın 19 Ocak'ta yapacağı PPK toplantısının giderek daha çok önem taşıdığına işaret eden analistlere göre, dolardaki tırmanışın hız kazanması durumunda, Merkez Bankası'nın PPK toplantısını beklemeden de önlem alabileceğine işaret ediyorlar.

Piyasalarda ayrıca, bu akşam açıklanacak olan ABD Merkez Bankası'nın (Fed) son faiz toplantısına ilişkin tutanaklar bekleniyor. Piyasa analistleri ve işlemciler, Fed tutanaklarında, bu yıl faiz artışlarının nasıl devam edeceğine ilişkin bilgi arayacaklar.
Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2016, 11:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER