Goldman Sachs'dan Türk bankalarına dair açıklama

Uluslararası yatırım bankası Goldman Sachs, Türkiye'ye ilişkin bir açıklama yaptı: Doların TL karşısındaki değerinin 7.1'e yaklaşması halinde Türkiye'deki bankaların artık sermayeleri büyük ölçüde erozyona uğrayacak.

Goldman Sachs'dan Türk bankalarına dair açıklama
Önde gelen uluslararası yatırım bankalarından Goldman Sachs, Türkiye’de ekonominin gidişatı hakkında Reuters ajansına bir açıklama yaptı. Goldman Sachs, doların değerinin TL karşısında 7.1’e yaklaşması halinde Türkiye’deki bankaların sermaye fazlasının büyük ölçüde erozyona uğrayacağı öngörüsünde bulundu.


Goldman Sachs, TL’deki her yüzde 10’luk değer kaybının bankaların sermaye seviyelerini ortalama 50 baz puan etkilediği yorumunu yaptı.

Şirket, haziran sonundan bu yana TL’de yüzde 12 oranında değer kaybı yaşanması sonucunda, Yapı Kredi Bankası’nın büyük bankalar arasında sermaye seviyeleri açısından en kötü pozisyonda olan banka haline geldiğini belirtti.

Açıklamada, Garanti ve Akbank’ın durumunun diğer bankalara kıyasla daha iyi görüldüğü belirtildi; “TL’deki küçük küçük değer kayıpları, özellikle de sermaye seviyeleri daha düşük olan bankaların sermaye endişelerini artırabilir” denildi. (Dış Haberler)

Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2018, 10:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER