'Taşeron işçiler çalıştıkları yerde istihdam edilecekler'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 850 bin taşeron işçinin, çalıştıkları yerde kadro alacaklarını duyurdu. Erdoğan, 23 bin mevsimlik işçinin 5.5 ay olan çalışma sürelerinin de 9.5 aya çıkartılacağını açıkladı. Çalışma Bakanı Julide Sarıeroğlu da taşeron çalışanların süreli değil, sürekli işçi kadrosuna alınacakları bilgisini paylaştı. Sosyal güvenlik uzmanı Ali Tezel ise taşeron işçilere kadro değil, süresiz sözleşme hakkı tanınacağını, bu nedenle de toplu sözleşme hakkından yararlanamayacaklarını söyledi.

'Taşeron işçiler çalıştıkları yerde istihdam edilecekler'
Cumhurbaşkan Tayyip Erdoğan, taşeron işçilerle ilgili hayata geçirilecek düzenleme hakkında açıklamalarda bulundu. Taşeron işçilerin çalıştıkları yerde kadro alacakları bilgisini paylaşan Erdoğan, 4C statüsünde çalışanların da 4B kadrosuna alınacağını duyurdu.Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapılacak düzenlemeye ilişkin şunları söyledi:


“Yaklaşık 900 bin çalışanlarımızı ilgilendiren, taşeron işçilerimizle ilgili düzenlemeye değinmek istiyorum. Kamudaki 450 bin ile belediyeler ve il özel idarelerdeki 400 bin işçimiz, çalıştıkları yerlerdeki iktisadi teşebbüslerinde istihdam edilecekler.

23 bin mevsimlik işçilerin halen en fazla 5 ay 29 gün olan çalışma süreleri de 9 ay 29 gün’e kadar çıkartılabilecek.

Yine kamuda 4C statüsünde çalışan kardeşlerimiz de 4B kadrosuna alınıyor. Böylece kamuoyumuzda uzun zamandır tartışılan bu meseleyi çözmüş oluyoruz. Bu arada komisyonlar, taşeronlar ortadan kalkıyor. Belediyelerde de iktisadi teşekküllerinin görevlisi olarak devam ediyor.”

BAKAN SARIEROĞLU: SÜREKLİ KADROYA ALIYORUZ

Çalışma Bakanı Julide Sarıeroğlu ise taşeron işçilerle ilgili Twitter hesabından paylaşımlarda bulundu. Aracı firmalarla sözleşmelerin feshedileceğini belirten Sarıeroğlu, şu bilgileri verdi:

TEZEL: TOPLU SÖZLEŞME HAKLARI YOK

Sosyal güvenlik uzmanı, taşeron işçilere kadro değil, süresiz sözleşme hakkı tanınacağı uyarısında bulundu.

Tezel, bu durumda işçilerin toplu sözleşme hakkından yararlanamayacaklarına dikkat çekti. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2017, 18:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER