10 Ekim Katliamı sanığı Türkiye'de tedavi edilmiş

Ankara Gar katliamının planlayıcıları arasında olduğu iddia edilen firari sanık Edremit Türe ile ilgili yeni belgeler ortaya çıktı. 2012 yılında El Kaide üyeliğinden takip altına alınan fakat yakalanamayan Türe, Kırşehir'de tedavi olmuş.

10 Ekim Katliamı sanığı Türkiye'de tedavi edilmiş
10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Tren Garı’nda gerçekleşen katliama ilişkin açılan davaya yeni belgeler dahil edildi. Katliamın firari sanıklarından Edremit Türe ile ilgili belgelerde sanığın 2012 yılında El Kaide üyeliğinden takip altına alındığı fakat yakalanmadığı belirtiliyor.


IŞİD SANIĞI TÜRKİYE’DE TEDAVİ OLMUŞ

10 Ekim katliamını organize eden isimler arasında yer aldığı ileri sürülen firari sanık Edremit Türe hakkında katliam davasına yeni eklenen belgelerde Türe’nin Türkiye’de tedavi olduğu bilgisi de var. 1 Haziran 2012 tarihinde telefonu dinlemeye, kendisi de teknik takibe alınan Türe, 13 Haziran’da oğluyla görüşmüş. 8 Ağustos tarihinde ise Kırşehir’de tedavi edilmiş.

HDP’nin Adana ve Mersin il binalarına saldırı düzenleyen Savaş Yıldız’ın MİT ajanı olduğunu iddia ettiği Türe hakkında 8 Ağustos 2012 tarihinde Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü, Kırşehir Emniyet Müdürlüğü’ne yazı yazdı. Yazılan yazıda Türe 8 Ağustos günü Kırşehir’deki oğlu Veysel Karani Türe’nin yanına tedavi olmak için gitti. İki gün boyunca oğlunun evinde kalan Türe tedavisinin ardından ilden ayrıldı.

TEDAVİDEN ÖNCE DİĞER OĞLUYLA GÖRÜŞMEK İSTEMİŞ

Kırşehir’de tedavi edilmesinden bir ay önce 1 Haziran 2012 tarihinde Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yazılan yazıda Türe’nin Suriye’de silahlı olarak faaliyet gösterdiği, Hatay’dan Türkiye’ye girerek Kırıkkale’deki oğlu Hasan Tayip Türe ile görüşmek için 2 şahısla irtibat kurduğu belirtildi. A.Ş. adlı birisi Türe’nin oğlunu önce Hatay’a ardından Suriye’ye götürdü. Katliamın sanığı Edremit Türe ve oğlu burada görüştü.

10 Ekim Katliamının sanığı Edremit Türe ile oğlu arasındaki tek irtibat Suriye’deki bu buluşma değildi. Türe oğlu ile buluşmasının ardından onun adına çıkarılan hattı kullanmaya başladı. Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü’nün Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı’na 14 Haziran 2012 tarihinde yolladığı yazıda 13 Haziran günü Edremit Türe Kırıkkale’ye geldi. Oğul Hasan Tayip, çevre illerdeki bazı kişilere babasının geldiğini bildirdi. 14 Haziran günü X şahsı ile Hasan Tayip arasında şu diyalog geçti:

Hasan: Selamün Aleyküm
X şahıs: Aleyküm selam
Hasan: Ben Edremit’in oğluyum
X şahıs: Buyur kardeş
Hasan: Babam şu anda yanımda, onun numarasını vereyim de sen onu bir ara olur mu?
X şahıs: Tamam. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2017, 08:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER