3 kadın siyasetçinin katledilmesi Şemdinli'de protesto edildi

Şırnak’ın Silopi ilçesinde önceki gün katledilen Kürt kadın siyasetçiler Sêvê Demir, Fatma Uyar ve Pakize Nayır olayı Şemdinli’de yapılan basın açıklamasıyla kınandı.

3 kadın siyasetçinin katledilmesi Şemdinli'de protesto edildi
Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

Şırnak’ın Silopi ilçesinde önceki gün katledilen Kürt kadın siyasetçiler Sêvê Demir, Fatma Uyar ve Pakize Nayır olayı Şemdinli’de yapılan basın açıklamasıyla kınandı.

Silopi’de önceki gün katledilen Kürt kadın siyasetçiler DBP PM üyesi Sêvê Demir, KJA aktivisti Fatma Uyar ve Silopi Halk Meclisi Eş başkanı Pakize Nayır için KJA, DBP ve HDP tarafından Şemdinli HDP binası önünde basın açıklaması düzenlendi. Basın açıklamsında katliam kınandı. 

Basın açıklaması kitle adına KJA üyesi Pınar Yılmaz tarafından okundu. Yılmaz açıklamasında mekçi kadınlar öncelikle Kürt halkının değerli evlatlarını katletmeyi gelenek haline getiren güvenli  kuvvetlerinin ve AKP hükümetinin  Kürt halkına yaşattığı yeni acılar ve katliamlarla karşı karşıyayız .Yaklaşık bir aydır tüm insani ve hukuki kuralları hiçe sayan AKP hükümetinin birçok kürt ili ve ilçesinde uygulamaya koyduğu sokağa çıkma yasakları boyunca yaşamını yitiren sivillerin maalesef sayısı gün gittikçe artmaktadır.Son olarak Şırnak ın Silopi ilçesinde Kürt kadın siyasetçiler DBP PM üyesi Sêvê Demir, KJA aktivisti Fatma Uyar ve Silopi Halk Meclisi Eş başkanı Pakize Nayir hedef gözetilerek açıkça infaz edilmişlerdir  “3 özgürlük çiçeğimiz tüm Kürt halkının ve dünyanın gözleri önünde açıkça katledildiler ” Acımız ve öfkemiz büyüktür. Tüm bu katliamlarla bizleri korkutup sindireceklerini sanan AKP hükümeti bilmelidir ki, her iki cihanda ellerimiz bu katliamı yapanların yakasında olacaktır. 

Öz yönetime de değinen KJA üyesi Yılmaz;  “Cumhurbaşkanı ve AKP hükümeti diktatörlük özlemlerini Başkanlık sistemi adı altında tüm halkımıza dayatırken Kürt halkının kendisine karşı başlatılan saldırılara karşı ilan ettiği Özyönetim taleplerine ise Hainlik, bölücülük diyerek  karalama ve saldırı emri vermişlerdir. Şimdi soruyoruz Aylardır Kürt halkının en Demokratik hakkı olan Özyönetim taleplerine karşı Kürt il ve ilçelerini savaş alanına çevirip 3 aylık bebekleri 70 yaşındaki sivilleri Kürt gençlerini öldürenler mi yoksa bu ülkede kendi iradeleri ile barış içinde yaşamak isteyenler mi  bu ülkeye ihanet etmektedir.. Cizre’de Sur’da Silopi de Gever’de halkın evlerini başına yıkanlar, halkın cenazelerini haftalarca sokaklarda bırakanlar, çocukların cenazelerini buzluklara hapsedenler, insanlık ve halkımız karşısında mahkum olacak” dedi.

Paris’te katledilen 3 Kürt kadın katliamına da değinen KJA üyesi Yılmaz, “zaten Kürt halkına ve Kürt kadınının mücadelesine karşı başlatılan katliamlar yeni değildir. Kürt halkı uzun yıllardır bu zülüm uygulamalarına karşı direnmektedir ve direnecektir. İki yıl önce yine benzer bir Ocak ayında Paris te  üç Kürt kadın siyasetçiye karşı da benzer bir katliam girişimi yapılmış 3 fidanımız katledilmişlerdi. Acımız hala çok taze iken 3 özgürlük fidanı daha şehitler kervanına katılarak acımızı ve öfkemizi artırmıştır” dedi.

Basın açıklamasına DBP, HDP eşbaşkanları, Belediye Eşbaşkanları, KJA temsilcileri, STK temsilcileri, ilçe esnafı ve halk katıldı.
DBP ve HDP parti binalarının üzerine siyah bez asıldı. 

Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2016, 11:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER