ABD: PYD politikamızda hiçbir değişiklik yok

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kirby, “PYD’yi terör örgütü olarak görmüyoruz” açıklamasının arkasında durarak, politikalarında hiçbir değişiklik olmadığını söyledi.

ABD: PYD politikamızda hiçbir değişiklik yok

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kirby, ABD Ankara Büyükelçisi John Bass’ın Türkiye Dışişleri Bakanlığı’na çağrılmasıyla ilgili soruya, Bass’ın bakanlıkta üst düzey yetkililerle görüştüğünü belirtti. Kirby, görüşmenin içeriğine dair ise detay vermedi.

Kirby, “ABD hükümetine göre PYD terör örgütü değildir şeklindeki önceki açıklamanızın arkasında mısınız?” şeklinde bir soru üzerine, “Bu doğru. Bu konudaki politikamızda hiçbir değişiklik yok” yanıtını verdi.

Kirby, PKK ile ilgili olarak ise, “PKK’nin Türk vatandaşlarına yönelik terör saldırılarının son bulduğunu görmek konusundaki arzumuzda çok netiz” ifadelerini kullandı.

‘Yapılan her yoruma cevap veremem’

Kirby’ye, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, ABD’nin PYD politikası hakkındaki, “Saflık mı diyelim ne diyelim bilemiyorum” şeklindeki açıklamasıyla ilgili ise, Çavuşoğlu’nun açıklamasını görmediğini belirterek, “Yapılan her yoruma cevap veremem” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, “Biz tarihi borcumuzu ödeyerek kahraman Halep’e sahip çıkacağız” ifadesinin sorulması üzerine Kirby, Başbakan Davutoğlu’nun da açıklamalarını görmediğini söyledi. Bununla birlikte Suriye’de çatışmaların askeri müdahale ile çözülmeyeceğini belirtti.

Kirby, bir soru üzerine Suriye’nin kuzeyinde güvenli bir bölgenin gündemlerinde olmadığını ifade etti.

Rusya’nın Suriye’ye müdahalesini de eleştiren Kirby, “Rusya muhalif grupları, sivilleri ve sivil altyapıları bombalamaya devam etmese her şey daha az kötü olur” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2016, 21:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER