Akdoğan, Şemdinli'deki Orman yangınını sordu

HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, Şemdinli ilçesindeki orman yangınlarını Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na sordu.

Akdoğan, Şemdinli'deki Orman yangınını sordu
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından cevaplandırılması isteğiyle TBMM'ye sunulan soru önergesinde, "Yüzölçümünün %45’i ormanlardan oluşan Hakkarinin Şemdinli ilçesinde nerde ise her sene orman yangınları çıkmaktadır. 10 günden fazla bir süredir gündüz vakti hiç bir çatışmanın yaşanmadığı halde askeri üst bölgeden atılan top atışları sonucu Şemdinli ilçe merkezine yakın mesafede olan Altınsu (Şapatan) köyünün kırsalında her gün orman yangınları çıkmaktadır. Köylülerin müdahale etmek istemesi üzerine güvenlik güçleri güvenlik nedeniyle yangın yerine ulaşımı yasakladı. Köylülerin tarım alanlarına yakın olan yangın kısa sürede bağlara, bahçelere, arı kovanlarına ve ormanın içerisinde yaşayan ekosistemdeki çoğu canlıya zarar vermektedir" ifadelerine yer verilerek şu sorular soruldu: 

1-Halkın orman yangınlarını söndürme çabaları neden engellenmiştir?

2-Güvenlik güçleri tarafından atılan havan topları sonucu çıkan orman yangınları devletin herhangi bir kurumu tarafından söndürülmüş müdür?

3-Ormanları söndürmek isteyen sivil toplum kuruluşları engellenmiş midir?

4-Yanan omanlık alanların yüzölçümü tespit edilmiş midir?

5-Bakanlığınızın yangın bölgelerinin yeniden ağaçalandırılması tahrip olan alanların ıslahı ile ilgili bir çalışması var mıdır?

6-Orman yangınlarının anayasal bir suç olması, genel ve özel af kapsamına dahi alınmamasına rağmen bakanlığınız bu yangınların sorumluları hakkında herhangi bir soruşturma açmış mıdır?


Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2017, 10:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER