AKP İstanbul İl binasına saldırı

Sütlüce'deki AKP İstanbul İl Başkanlığı'na lav silahıyla saldırı yapıldı.

AKP İstanbul İl binasına saldırı
İstanbul Emniyet Müdürlüğü binasına lav silahıyla saldırı düzenlendi. Lav mermisi bahçe duvarını isabet alırken, saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı. AKP İstanbul İl Başkanlığı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü binalarına yönelik 1,5 saat arayla yapılan saldırıda da tek atımlık lav silahı kullanıldığı bildirildi. 


İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün arka kısmında bulunan Yamak Sokak'tan müdürlük binasına yönelik kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişiler tarafından saat 20.00 sıralarında lav silahıyla saldırı düzenlendi. Lav mermisi bahçe duvarına isabet etti. Polis teyakkuza geçti, bölgede özel harekat destekli operasyon başlatıldı. Emniyete çıkan bazı sokak cadde ve sokaklar kapatıldı.

POLİS BİRÇOK NOKTADA ARAMA YAPTI

Saldırgan ya da saldırganların yakalanması için polis ekipleri çok sayıda noktada arama çalışması başlattı. Fatih'te birçok noktada polis, şüpheli gördüğü kişiler üzerinde arama yaptı. Şüpheli araçlar da durdurularak incelendi.

OLAY YERİ ÇALIŞMASI SONA ERDI

Saldırı sonrası polis uzun süre Yamak Sokak'ta inceleme yaptı. Polisin bölgedeki incelemeleri saat 22.30 sıralarında sona erdi, kapatılan cadde ve sokaklar yeniden araç trafiğine açıldı.

‘ŞİDDETLİ BİR PATLAMA OLDU’

Bir sokak sakini, "Ben televizyon izliyordum, şiddetli bir patlama oldu. Hemen kalktım cama fırladım iki arabanın arasında roket lav silahı ve parçası gördüm. Emniyetin önünden yüksek bir kırmızı alev çıktı. Sonra oradan bir duman yükseldi. Emniyetin yan taraftan polisler geldi. Sonra polislere, burada bir şey var dedim. Daha sonra polisler gelmeye başladı. Kaçan kimseyi görmedim, zaten hemen o anda cama çıkmadım herhangi bir şey olur diye tedirgin oldum. Binamızın ve yan tarafın camları kırıldı. Alt katta yabancılar vardı, 10 kişi oturuyor onların da camları kırıldı. Polis ekipleri de onları götürdü" dedi.

Polis ekipleri "Akrep" ve "Ural" diye tabir edilen zırhlı araçlarla olayın yaşandığı sokakta ve çevresinde devriye görevi yapmayı sürdürüyor.

Bu arada Vali Vasip Şahin de olayla ilgili twitter adresinden şu açıklamayı yaptı:

"İl Emniyet Müdürlüğü bahçe duvarına isabet eden bir lav silahı saldırısı meydana gelmiş olup, personelimizden ölü,yaralı bulunmamaktadır. Saldırıyı yapan kişi ya da kişilerin tespit ve yakalanmalarına yönelik geniş çaplı operasyonlara devam edilmektedir."

AKP İl Başkanı Selim Temircu saldırının DHKP-C tarafından yapıldığını öne sürerek şunları söyledi: "Nereden kimden gelirse gelsin dimdik ayaktayız. Rabbim milletimizi korusun diyorum. Durmak yok mücadeleye devam ediyor. Türkiye ile mücadele etmek isteyen herkese gereken cevabı referandumda verecek. Saldırganların iki kişi olduğu belirtiliyor. İlk bulgular DHKP-C olduğunu gösteriyor. En kısa zamanda emniyet güçlerimiz gerekeni yapacak."  / Evrensel

Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2017, 08:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER