AKP kongreye gidiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başbakan Davutoğlu ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yaptığı görüşme sona erdi. Görüşmenin ardından partinin, Mayıs sonu gibi kongreye gitme kararı alındığı öğrenildi.

AKP kongreye gidiyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun merakla beklenen görüşmesi 40 dakika gecikmeyle saat 18.45'te başladı ve 1 saat 40 dakika sürdü.

Yarın yapılması planan ancak bugüne alınan Erdoğan'ın sarayındaki görüşmenin ardından Davutoğlu, Başbakanlık konutuna geldi.  Davutoğlu'nun yanında Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan da vardı.

Cumhurbaşkanlığı kaynakları açıklama yapılmayacağını, haftalık olağan görüşmenin sona erdiğini bildirdi.

Davutoğlu'nun bugün gerçekleşecek AKP MYK'si sonrası basın toplantısı düzenleyeceğini duyurdu. MYK toplantısı saat 11.00'de yapılacak.

Görüşmenin ardından partinin, Mayıs sonu gibi kongreye gitme kararı alındığı öğrenildi. Ancak kesin tarih yarın yapılacak MYK toplantısında belirlenecek.

Hükümete yakın gazetecilerden, Hürriyet Yazarı Abdülkadir Selvi, CNN Türk'te toplantıyı değerlendirdi. Selvi, "AK Parti kongreye gidiyor. Bu kongrede de Davutoğlu aday olmayacak" dedi.

Selvi'nin değerlendirmesi şöyle:

"Değerlendirmeler halen devam ediyor. Bir istifa yok, hükümet devam ediyor.

Ancak gergin bir hava var. Bu gergin hava her şeyin rayına oturtulduğunu göstermiyor. Ancak ne ölçüde olduğunu bilmiyoruz. Görüşmenin 1 saat 40 dakika sürmesi görüşmenin ağırlığını gösteriyor.

Net olan herhangi bir istifa olmadığı ama bir gerginlik var. Henüz bir sonuca varmadı bu gerginlik."

Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2016, 09:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER