Bakan Canikli: S-400'de ilk teslimat 2019'da

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli "PKK/PYD/YPG'nin olduğu her yer Türkiye'ye için tehdit ve hedeftir. Uluslararası hukuktan doğan hakkımızı kullanacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Bakan Canikli: S-400'de ilk teslimat 2019'da
Suriye’deki son durumu ele almak üzere bugün Rusya’nın Soçi kentinde gerçekleştirilecek zirve öncesi Türkiye’den dikkat çeken bir açıklama geldi.


Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, “PKK/PYD/YPG’nin olduğu her yer Türkiye’ye için tehdit ve hedeftir. Uluslararası hukuktan doğan hakkımızı kullanacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

TBMM’de konuşan Canikli, Rusya’dan alınması planlanan S-400’lerle ilgili de konuştu. Bakan Canikli, “Rusya ile S-400 sistemleri tedariki için sözleşme imzalandı. Biri opsiyon olmak üzere iki S-400 sistemi sözleşme kapsamında tedarik edilecek. İlk S-400 sisteminin teslimatının 2019’da gerçekleştirilmesi planlanıyor” açıklamasında bulundu.

Canikli, ‘FETÖ’ soruşturmaları nedeniyle TSK’den ihraç edilenlerin sayısını da açıkladı: “150’si general, 4 bin 630’u subay olmak üzere 8 bin 570 personel TSK’dan ihraç edildi.”

Milli Savunma Bakanı Canikli, NATO tatbikatındaki skandalın kesinlikle cevapsız bırakılmayacağını da söyledi.

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2017, 09:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER