Bakanlık 175 adet yeni hapishaneyi 'hizmete' açacakmış

Sezgin Tanrıkulu’nun soru önergesini yanıtlayan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ 175 adet yeni ceza infaz kurumu inşaa edileceğini açıkladı.

Bakanlık 175 adet yeni hapishaneyi 'hizmete' açacakmış
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 2017 yılı sonuna kadar “Avrupa Konseyi ve Birleşmiş Milletler Minimum Cezaevi Standartlarına uygun yeni ve modern infaz ihtiyaçlarını karşılayacak nitelikte” olduğunu iddia ettiği 175 adet yeni ceza infaz kurumu inşa edilerek ‘hizmete açılmasının’ planlandığını söyledi.


CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu’nun soru önergesini yanıtlayan Adalet Bakanı, küçük cezaevlerinin kapatılarak, “uluslararası standartlara uygun komplekslere dönüştürülmesi “ yönünde çalışmaların başlatıldığını öne sürerek şöyle dedi:

“2017 yılı sonuna kadar Avrupa Konseyi ve Birleşmiş Milletler Minimum Cezaevi Standartlarına uygun yeni ve modern infaz ihtiyaçlarını karşılayacak nitelikte 175 adet yeni ceza infaz kurumu inşa edilerek hizmete açılması planlanmıştır. Ayrıca, çağdaş infaz rejimine uygun olmayan ve fiziki olarak ekonomik ömrünü doldurmakla birlikte yeterli eğitim ve iyileştirme çalışmalarına elverişli durumda bulunmayan ilçe merkezlerindeki 157 adet küçük ceza infaz kurumunun da kapatılması öngörülmüştür.” 

Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2016, 11:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER