Barzani erteleme için hangi garantileri istiyor?

Erbil, kendilerine bazı garantiler verilmesi halinde 25 Eylül'deki bağımsızlık referandumunu erteleyebileceğini söylüyor. Peki o garantiler ne? Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'nin Basın Danışmanı Kifah Sincari açıkladı...

Barzani erteleme için hangi garantileri istiyor?
Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY), “Somut garantiler verilirse bağımsızlık referandumunu erteleriz” pozisyonunu sürdürüyor. Son olarak, IKBY Başkanı Mesud Barzani’nin Basın Danışmanı Kifah Sincari, talep ettikleri garantilerin ne olduğunu açıkladı.

Sputnik’e konuşan Sincari, Barzani’nin referandumun ertelenmesini isteyenlere birkaç saat önce bir kez daha garanti verilmesi önerisinde bulunduğunu belirtti. Sincari, “IKBY’nin mevcut durumuyla ilgili bu garantiler verilirse, referandumu başka bir tarihe alırız ve 25 Eylül’de bu garantileri kutlamak için bayram yaparız” deyip, söz konusu garantileri şöyle sıraladı:

“Referandum için en yakın gelecekte yeni bir tarih üzerinde uzlaşma sağlanması ve sonuçlarına saygı gösterilmesi, sınırların belirlenmesi, su kaynakları konusunun istişare edilmesi, Kerkük, Sincar ve diğer alanlar da dahil ihtilaflı topraklar hakkında müzakere yapılması.”

‘KARAR, IRAK, ABD VE BM YÖNETİMLERİNDE’

Sincari, kararın Irak Başbakanı Haydar el İbadi ile ABD ve BM yönetimlerinin elinde olduğunu da vurguladı. (Kaynak: Sputnik)

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2017, 13:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER