Yıldırım, Kışanak'a yüklendi: Gereğini yapacağız

Diyarbakır’da konuşan Başbakan Binali Yıldırım, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Kışanak’ı hedef alarak, “Terör örgütüne destek verdi” ifadesini kullandı.

Yıldırım, Kışanak'a yüklendi: Gereğini yapacağız
 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ile 116 tesisin toplu açılışını yapmak üzere Diyarbakır’a gitti.

Toplu açılış töreninde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak için “Terör örgütüne destek verdi” ifadesini kullandı.

Yıldırım şunları söyledi:

“10 gün önce Diyarbakır’a geldim. Tanışık köyüne gittim, Dürümlü’ye gittim. Niye gittim? Orada tonlarca patlayıcıyla 16 kardeşimizi kalleşçe katleden terör örgütünün o çirkin yüzünü tüm dünyaya göstermek için oradaydım. Şunu herkes iyi bilsin ve Diyarbakırlılar rahat olsun. Bu terör belasını Türkiye’nin gündeminden çıkarmaya azmettik. İnşallah Türkiye terör belasından kurtulacak.

“Türkiye’yi böldürtmeyiz”

“PKK terör örgütünün Kürtler diye bir sorunu yok. Sizin sorununuz Türkiye’nin sorunu PKK terör örgütüdür. Bu sorunu Türkiye’nin gündeminden çıkarmaya ahdettik. Ekmeğimizi böleriz ama Türkiye’yi böldürtmeyiz.

“Diyarbakır Havalimanı uluslararası havalimanı oldu. Talimatınızla Erbil ve Kıbrıs’a doğrudan seferler başladı. Önümüzdeki günlerde yurtdışından bazı noktalara Diyarbakır’dan seferler başlayacak.

“Diyarbakır’a bugüne kadar son 14 yıl içerisinde yaptığımız hizmetlerin tutarı 25 katrilyondur. Diyarbakır’a helal olsun.

“Seçtiğiniz belediye başkanı…”

“Diyarbakır’ın seçtiğiniz belediye başkanı Diyarbakır’ın dertleriyle, su problemiyle uğraşması gerekirken terör örgütüne lojistik destek vererek sizin paralarınızı terör örgütüne aktardılar. Bunu biliyoruz gereğini de yapacağız. Bu paraları terör örgütüne aktaranları lime lime burunlarından getireceğiz.

Sivan Barajı

“Silvan Barajı var. 7 milyarlık bir proje. Terör örgütü bu barajı yaptırmamak için elinden ne gelirse yapıyor. Onlar ne yapıyorsa yapsın bu büyük millet bunlara pabuç bırakır mı? Silvan Barajı’nı da suyla buluşturacağız.

“Ne yaparsanız yapın ister çukur açın, ister el yapımı bombalarla fidanlarımızı şehit edin ama başaramayacaksınız. Siz de sizin sırtınızı sıvazlayan iç ve dış işbirlikçileriniz, siyasi uzantılarınız asla başaramayacak.

Sur

“Sur’un 15 mahallesinden 6’sını bombalarla çukurlarla kazarak o tarihi eserlere zarar verdiler. Aileleri yerinden yurdundan ettiler. Ama biz hep dedik insanı yücelt ki devlet yücelsin. İşte o yaraları sarıyoruz. Esnaflarımıza zararlarını nakden ödedik, 3 trilyon ödedik, 6 ay daha uzatıyoruz. 3 trilyon aha ödeyeceğiz. Esnaflarımızı mağdur etmeyeceğiz.

“Sur’un yapılarını en güzel şekilde yeniden yapacağız. Biz Sur’u yapmaya başlayınca hemen bir iftira kampanyası yine başlattılar. Sur’u peşkeş çekeceklermiş. Hadi oradan. Siz teröre peşkeş çekeceğinize gelinde biraz halkın sesine kulak verin."

Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2016, 18:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER