Başbakanlık: Cerablus'ta 10, Rai’de 3 köy ÖSO kontrolünde

Başbakanlık Koordinasyon Merkezi, Türkiye destekli ÖSO’nun Cerablus’ta 10, Rai bölgesinde ise 3 köyü kontrolüne aldığını bildirdi.

Başbakanlık: Cerablus'ta 10, Rai’de 3 köy ÖSO kontrolünde

Başbakanlık Koordinasyon Merkezi, Türkiye’nin, koalisyonun hava desteği ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile birlikte düzenlediği Cerablus Operasyonu’na ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, Cerablus bölgesinde 10, Rai bölgesinde ise 3 köyün ÖSO kontrolüne geçtiği bildirildi.

Açıklamaya göre;

* Cerablus bölgesinde Amerina, Ayn El Bayda, Dabis, Balaban, Suraysat, Cebel Kussa, Kırk Mağara, Kırata, Aşağı Amerina ve Ez Zahiriyah köyleri,

* Rai’de ise Ayyaşe, Şeyh Yakup ve Kersanlı köyleri ÖSO kontrolüne geçti.

Başbakanlık açıklamasında ayrıca, operasyonda sivillerin vurulduğuna veya hedef alındığına ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığı da ifade edildi.

Sivillere saldırı

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, TSK’nın hava ve topçu saldırılarının sivilleri hedef aldığını, saldırılar sırasında en az 35 sivilin hayatını kaybettiğini iddia etti.

Cerablus’un güneyindeki Ceb el Kussa köyüne pazar günü düzenlenen saldırıda 20 sivilin öldüğü, en az 50 sivilin de yaralandığı öne sürüldü.

Ayrıca savaş uçaklarının bombardımanı sonucu bir çiftlikte de 15 sivilin hayatını kaybettiği iddia edildi.

Bölgeden yayın yapan Hawar Haber Ajansı (ANHA) da Türk ordusunun sivillerin bulunduğu köyü vurduğunu ve köyde ‘katliam yapıldığını’ yazdı.

Başta Reuters, AFP gibi uluslararası haber ajansları olmak üzere, Avrupa ve ABD basınında ise Türk jetlerinin sivilleri vurduğu iddiasına geniş yer verildi.

Sivil ölümleri iddialarını kuvvetlendiren bir haber de Sözcü gazetesinde yer aldı. Saygı Öztürk imzalı haberde, Türk savaş uçaklarının vurduğu bir binadaki 10’dan fazla sivilin hayatını kaybettiği aktarıldı. Gazete haberini Türkmen Kitlesinin Başkanı Samir Hafez’e dayandırdı.

Ancak TSK, hava saldırılarında 25 YPG’linin hayatını kaybettiği iddiasını içeren bir açıklama yayınladı.

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2016, 16:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER