BDP'nin Adıyaman adayı Erdal Yavaş

HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ise, İstanbul merkezli yürütülen yolsuzluk operasyonunu hatırlatarak, "Bu ülkenin fukaraları direnişe geçti, bu ülkenin hırsızları yakalandı

BDP'nin Adıyaman adayı Erdal Yavaş
 BDP’nin Adıyaman Belediye Başkan adayı Erdal Yavaş olduğu açıklandı. 2014 yerel seçimleri için il, ilçe ve belde belediyeleri için aday adaylık başvusunuda bulunanlar arasından seçilen adaylarla ilgili Bozdağon Otel’de tanıtım amaçlı yemek verdi.

Yemeğe, HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, BDP ve HDP Adıyaman il örgütleri, sendika ve sivil toplum örgütü temsilcileri yanı sıra kitle katıldı. BDP Adıyaman İl Başkanı Abuzer Küçükkelepçe’nin yaptığı kısa konuşma ile başladı. Daha sonra Adıyaman Belediye Başkan adayı Erdal Yavaş halkı selamladı. 

HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ise, İstanbul merkezli yürütülen yolsuzluk operasyonunu hatırlatarak, "Bu ülkenin fukaraları direnişe geçti, bu ülkenin hırsızları yakalandı. Sayın Arınç çıkıyor açıklama yapıyor. Diyor ki; 'İçişleri Bakanı oğlunun gözaltına alınmasını gazetelerden duyuyor. Dünyada bundan daha büyük acı olur mu?' Dünyada bundan çok daha büyük acılar biliyoruz. Bırakın çocuğunun tutuklanmasını gazetelerden öğrenmeyi daha çocuğunun kemiklerine ulaşamamış on binlerce Kürt anası, Kürt babası var. Sen hayatında acı görmemişsin, sıkıntı görmemişsin. Çocuklarının gözünü gaz bombalarıyla çıkarıp kör ettiler. Bunu duyan bir ana babanın acısı hırsızlık yapan birine yanmaktan çok daha fazladır. Sayın Arınç, Sayın Güler siz acı görmemişsiniz. 30 senedir mağduriyet edebiyatı yapıyorsunuz. 30 senedir ayağınız bir kere taşa değmemiş, her seferinde bu halka başka bir şekil altında bunu bir mağduriyet gibi satmaya çalışıyorsunuz" diye konuştu. 

BDP'nin Adıyaman il, ilçe ve belde belediyeleri için göstereceği adaylar şu şekilde açıklandı: Adıyaman-Erdal Yavaş, Kahta-Mehmet Polat, Besni-Şevket Korkmaz, Gerger-Bilal Toktamış, Çelikhan-Mehmet Ünal, Bulam beldesi-Mehmet Çalğan, Kömür beldesi-Hüseyin Yukka, Balyan beldesi-Rıza Büyükkaya, Suvarlı beldesi-Sinan Oğuz, Şambayat beldesi-Aziz Oğuz, Çakırhöyük beldesi-Hacı Doğan. 

Öte yandan Adıyaman'ın Gölbaşı ve Samsat ilçeleri ile yapılan aday adaylık başvuruları ile ilgili sonucun önümüzdeki günlerde açıklanacağı bildirildi. / anf

Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2013, 09:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER