Cam işçileri İstanbul'a yürüyor: İş, aş, adalet

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesindeki Şişecam’a bağlı Paşabahçe Cam Fabrikası’nda işten çıkarılan işçiler, İstanbul’a ‘İş, Aş, Adalet Yürüyüşü’ başlattı. 90 işçinin yürüyüşü Şişecam Genel Merkezi’nde sonlanacak.

Cam işçileri İstanbul'a yürüyor: İş, aş, adalet
Paşabahçe Kırklareli Cam fabrikasında fırın kapatma gerekçesiyle işten atılan ve 90 cam işçinin, Tuzla’da bulunan Şişecam Genel Merkezi’ne başlattığı yürüyüş devam ediyor. İşçiler ‘İş, aş, adalet’ talebiyle yürüdüklerini söylüyor. İşçilerin yürüyüşüne destekler de devam ediyor.


Evrensel’den Aytekin Bulut’un haberine göre,
 Lüleburgaz’da kurdukları çadır önünden yürümeye başlayan cam işçileri ilk geceyi Evrensekiz sapağında geçirdi. İşçiler, “Lüleburgaz halkına bir kez daha çok teşekkür ederiz. İlk 10 kilometrede bizi yalnız bırakmadılar. Moraller çok yüksek” dedi. Ayrıca KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen ve Eğitim Sen üyeleri de yürüyüşe katılarak işçilere destek verdi.

Macit Nurtekin, işten atılan işçilerden birinin babası. Gece çocuğunun üşüdüğünü öğrenince, komşulardan topladığı brandaları ve battaniyeleri gece saat 03.00’te kamp alanına getirerek, çadırların üstüne örttü. Geceyi Trakya’nın ayazında geçiren işçiler, “İyi ki brandalar vardı, battaniyeler vadı. Yoksa donardık” diyerek Macit Nurtekin’e teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2017, 19:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER