Çavuşoğlu: YPG Fırat'ın doğusuna geçmeli, yoksa hedef olacak

Cerablus Operasyonu'na ilişkin açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “YPG Fırat’ın doğusuna geçmeli, yoksa hedef olacaklar” dedi.

Çavuşoğlu: YPG Fırat'ın doğusuna geçmeli, yoksa hedef olacak

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuştu.

Cerablus’a yönelik operasyonda ilişkin açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu, “Her şeyden önce gerek Cerablus, gerek Afrin’den başlatılan operasyonun amacı DAİŞ terör örgütünü temizlemektir” dedi.

YPG’nin Fırat’ın doğusuna çekilmesi gerektiğini de söyleyen Çavuşoğlu, aksi takdirde YPG’nin “hedef olacağını” söyledi.

Çavuşoğlu, “Burada YPG’nin, hem ABD’nin söz verdiği, hem kendilerinin açıkladığı gibi öncelikle Fırat’ın doğusuna geçmeli, yoksa hedef olacaklar. Minbiç ve diğer bölgelerdeki Araplar hedef değildir. Amacımız DAİŞ’i bu bölgeden temizlemektir” diye konuştu.

Erdoğan: PYD’nin kökünü kazıyacağız

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “operasyonun amacı IŞİD” açıklaması yapsa da, operasyon ilk günden itibaren IŞİD’den YPG’ye kaymış durumda.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da dün yaptığı açıklamasda PYD’ye işaret ederek “terör örgütü” nitelendirmesinde bulundu ve “Kökünü kazıyana kadar mücadeleyi sürdüreceğiz” dedi.

ABD’den ‘çatışma’ uyarısı

“Fırat Kalkanı” adı altında Cerablus’a başlatılan operasyona ilişkin ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü Peter Cook’tan, bölgedeki güçlerin çatışmaması yönünde açıklama geldi.

Pentagon Sözcüsü, TSK ve destekli gruplar ile bölgedeki Demokratik Suriye Güçleri’nin çatışmalarının kabul edilemez olduğunu belirterek, silahlı güçlerin çatışmaların olmayacağı şekilde geri çekilmesi gerektiğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2016, 11:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER