Cerablus'ta Kürt güçleriyle çatışma

TSK'nın Cerablus operasyonu ile Cerablus'a giren silahlı grupların, Cerablus civarındaki iki köyde Kürt güçleriyle çatışmaya girdikleri bildirildi. Türk askerlerinin zırhlı bir araç konvoyu ile Kobani topraklarında hendek kazmaya başladığı da iddia edildi. Cerablus Askeri Meclisi ise TSK’yı müdahaleye karşı uyardı.

Cerablus'ta Kürt güçleriyle çatışma

Cerablus operasyonunda Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından desteklenen Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) bağlı güçlerin, Cerablus’un iki köyünde Demokratik Suriye Güçleri’yle çatıştıkları bildirildi.

Türkiye savaş uçakları ise Cerablus’un güneyindeki bir cephaneliği vurdu. Cephaneliğin hangi güce ait olduğu konusunda açıklama yapılmadı.

ANHA: Türk askeri Kobani’de hendek kazıyor

Hawar Haber Ajansı’nın (ANHA) bölgedeki muhabirleri, Türkiye askerlerinin zırhlı bir araç konvoyu ve akrep tipi araçlarla öğle saatlerinde sınırı ihlal ederek Kobani topraklarında hendek kazmaya başladığını öne sürdü.

Cerablus Askeri Meclisi’nden açıklama

Cerablus Askeri Meclisi ise bir açıklama yaparak, TSK’nın IŞİD güçlerine değil, kendi güçlerine saldırdığını belirtti.

Açıklamada, “Türk ordusunu uyarıyoruz. Kendimizi savunabiliriz, uluslararası kamuoyu ve koalisyon güçleri de bu saldırılara karşı müdahale etmemizi uygun görmektedir” denildi.

“Çok sayıda sivil yaşamını yitirdi”

Cerablus Askeri Meclisi’nin yazılı açıklamasında, TSK’nın Til-Emarne köyüne dönük saldırılarında çok sayıda sivilin yaşamını yitirdiği ve yaralandığı belirtildi.

Açıklamada, “Amacımız IŞİD çetelerine ve teröre karşı mücadeledir. Türk ordusu ve bağlı grupları ile teröre karşı verilen gerçek mücadeleyi engellemeye çalışmasının hesabını verecektir” denildi.

“Çatışma çıkmaması için bölgeye yaklaşmadık”

Açıklamada, “Türk ordusu ile aramızda herhangi bir çatışma çıkmaması için bölge sınırlarına yaklaşmadık. Eğer güçlerimize karşı bir girişim gelişmezse sınır bölgesi güvenli bir şekilde kalacaktır” ifadelerine de yer verildi.

Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2016, 18:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER