CHP'li Tanrıkulu dokunulmazlıkla ilgili AYM'ye başvurdu

CHP’li vekil Sezgin Tanrıkulu dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili olarak Anayasa Mahkemesi’ne başvurarak, yürütmenin durdurulmasını istedi.

CHP'li Tanrıkulu dokunulmazlıkla ilgili AYM'ye başvurdu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili olarak Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvurdu.

Tanrıkulu, başvuruda, dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili TBMM’de kabul edilen maddenin yürürlüğünün durdurularak iptalini istedi.

Başvurunun ardından açıklama yapan Tanrıkulu, başvurunun bireysel nitelik taşımadığını, Anayasa’nın 85’inci maddesi kapsamındaki itiraz hakkını kullandığını söyledi.

Dokunulmazlıkların kaldırılmasının parlamentoda örneği olmadığını belirten Tanrıkulu, “Şu nedenle başvurduk: Her ne kadar değişiklik bir anayasa değişikliği olsa da bu Meclis kararıdır. Şekil açısından anayasa olsa bile Meclis kararıdır. İç tüzükteki güvencelere rağmen dokunulmazlıklar kaldırılmıştır dedi.

Tanrıkulu, yürütmenin durdurulması için yaptığı başvuru kabul edilmediği takdirde bireysel başvuru hakkını da kullanacağını söyledi:“Bütün bu yolları deneyeceğiz. Bireysel başvuru hakkımız da var. Onunla ilgili henüz mağduriyet şartı yapmadık. Bu başvurudan olumsuz bir sonuç çıkarsa, o başvuruyu da yapacağız.”

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2016, 10:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER