Cizre'de bir evde mahsur kalan 9 kişi hayatını kaybetti

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Cizre’nin Cudi Mahallesi’nde mahsur kalan bir binada yapılan bombalamalardan dolayı çıkan yangında 9 kişinin hayatını kaybettiğini, 25 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Cizre'de bir evde mahsur kalan 9 kişi hayatını kaybetti
 Şırnak’ın Cizre ilçesinin Cudi Mahallesi’nde mahsur kalan bir binada yapılan bombalamalardan dolayı çıkan yangında 9 kişinin hayatını kaybettiği, 25 kişinin de yaralandığı belirtiliyor.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili İdris Baluken, Twitter hesabından “Cizre’deki yangın söndürülmediği için 9 kişinin yaşamını yitirdiği, 25 kişinin ise ağır yanıklarla halen binada beklediği bize iletildi” diye yazdı.

imc tv’ye konuşan Baluken, yangının top atışlarından dolayı çıktığını, binada 37 kişinin bulunduğunu söyledi. Baluken, binaya sağlık ekipleri ile ambulansların gönderilmesi gerektiği bilgisini Sağlık Bakanlığı’na ilettikten sonra binanın bombalanmaya başladığını belirtti.

Baluken ayrıca, ambulans ve itfaiyenin gönderilmesine izin verilmediğini, top atışlarının da devam ettiğini belirtti.

y1-269.jpg

Hayatını kaybedenlerin isimleri

Fırat Haber Ajansı’nın (ANF) haberine göre, yaşamını yitiren 9 kişinden 6’sının isimleri şöyle:

Şervan Adıgüzel, Ercan Pişkin, Muhammet Özkül, Nizar Isırgan, Cengiz Sansak ve Ramazan Çömlek.

Yaşamını yitiren 3 kişinin isimleri ise henüz netleştirilemedi.

Yaralılar

Yaralananlardan bazılarının isimleri ise şöyle:

Fidan Dadak, Fedek Çağdavul, Servet Çörek, Yasemin Çıkmaz, Serdar Özbek, Mehmet Atlan, Hasan Ayaz (13 yaşında) Ekrem Çevirgen (14 yaşında) ve Abdulkerim Oruç.

6 gündür haber alınamıyor

Cizre’nin Cudi Mahallesi Bostancı Sokak’ta 23 numaralı apartmanın bodrumunda da 23 Ocak’tan beri 15 yaralı, 7 cenaze ve bitkin haldeki 9 sivil yardım bekliyor. Kendilerinden son olarak 30 Ocak’ta haber alınabilmişti.

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2016, 12:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER