Cizre'ye girmek isteyen HDP ve DBP heyeti engellendi

Cizre’deki yaralılar için Mardin’den yola çıkan DBP ve HDP heyetinin kente girişi engellendi.

Cizre'ye girmek isteyen HDP ve DBP heyeti engellendi

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Şırnak’ın Cizre ilçesi’nde iki ayrı binada günlerdir mahsur kalan yaralılar için yola çıkan Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile Demokratik Bölgeler Partisi’nden (DBP) oluşan heyetin kente girişi engellendi.

Mardin’de yaptıkları basın açıklamasının ardından Cizre’ye doğru yola çıkan heyette DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, HDP milletvekilleri Celal Doğan, Dengir Mir Mehmet Fırat, İdris Baluken, Dirayet Dilan Taşdemir ve Mithat Sancar ile gönüllü sağlıkçılar bulunuyordu.

Engelleme üzerine DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek ve HDP Milletvekili İdris Baluken, jandarma komutanı ile bir görüşme yaparak geçişlerine izin verilmesini istedi. Ancak Jandarma komutanı hiçbir gerekçe belirtmeden heyetin geçişine izin verilmeyeceğini söyledi.

Engellemenin kaldırılmaması üzerine DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek ile HDP Milletvekili İdris Baluken açıklama yaptı.

Baluken: Engelleme, siyasi hükümetin iradesinde

AK Parti hükümetinin yaşam koridoru oluşturmak isteyen bir heyete dahi izin vermediğini ifade eden HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, engellemenin siyasi hükümetin iradesi olduğunu söyledi.

Cizre’de günlerdir insani bir trajedi yaşandığını vurgulayan Baluken, “Şu ana kadar Ankara’da yaptığımız görüşmelerde bir takım derin güçlerin engellemede etkili olduğunu söylüyorlardı. Ancak buraya geldiğimizde görüyoruz ki bu derin güç hükümetin kendisidir” dedi.

Yüksek: Tarihe geçecek bir trajediyle karşı karşıyayız

DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek ise “Diri diri insanları gömmeyi planlıyorlar. Bu engelleme şu demektir; ‘Yaralıların tedavi görmesini istemiyoruz, kurtarılmaları için çaba göstermeyeceğiz. AKP’nin asıl amacı yaralıları infaz etmek. Tarihe geçecek bir trajedi ile karşı karşıyayız. Buna asla sessiz kalmayacağız ve hesabını soracağız,” dedi.

Heyet Mardin’e döndü

Heyet açıklamanın ardından tekrar Mardin’e döndü.

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2016, 16:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER