Çocuk Esirgeme Kurumu yurdunda cinsel istismar

Kasımpaşa Çocuk Yuvasında şoför olarak çalışan Serkan Ç, 13 yaşındaki İ.P’ye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklandı.

Çocuk Esirgeme Kurumu yurdunda cinsel istismar
Çocuk Esirgeme Kurumu’na bağlı Kasımpaşa Çocuk Yuvasında şoför olarak çalışan Serkan Ç.’nin, 13 yaşındaki İ.P.’ye kalorifer dairesinde cinsel istismarda bulunduğu iddia edildi. Kız çocuğunun şikayeti üzerine, Şerkan Ç. tutuklandı.


Haberturk’te yer alan habere göre, İstanbul Beyoğlu’ndaki Kasımpaşa Çocuk Yuvasında yaşandığı öne sürülen olay, 13 yaşındaki İ.P.’nin başından geçenleri yuva müdürüne anlatmasıyla açığa çıktı.

Olayın savcılığa iletilmesinin ardından Çocuk Şube Müdürlüğünde ifade veren İ.P., yurtta baktıkları kediyi aramak için bodrum kata indiğini ve Serkan Ç.’nin burada kendisine tecavüz ettiğini anlattı. İ.P., zanlının daha önce de istismarına maruz kaldığını, korktuğu için kimseye söyleyemediğini belirtti.

Savcının talimatıyla Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri kurumun güvenlik kamerası kayıtlarını topladı. İ.P., Adli Tıp Kurumunda muayeneden geçirildi. Serkan Ç. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İ.P. ve 2 kardeşinin 4 yıl önce anne ve babasının boşanmasının ardından mahkeme kararıyla Çocuk Esirgeme Kurumu yurtlarına verildiği belirtildi. Kızı Z.P.’yi artık reşit olduğu için yanına alan anne A.E., “Çocuklarımı almak için 1 yıl önce dava açtım. Ancak mahkeme yine bana vermedi. Verseydi, kızım yanımda olsaydı belki de bunları yaşamayacaktı. Şimdi çocuklarımı yanıma istiyorum” diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2017, 10:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER